Kohti Shanghaita -barokkikonsertti Raision kirkossa

Suomalainen barokkiorkesterin yhtye esiintyy Kohti Sanghaita -konsertissa Raision kirkossa sunnuntaina 21.10. klo 18. Konsertissa kuullaan barokinajan tunnetuimpien säveltäjien, kuten Händelin, Buxtehuden ja Clérambault’n sävellyksiä.

Suomalainen barokkiorkesteri on kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu Markku Luolajan-Mikkolan luotsaama periodisoittimien soittamiseen erikoistunut orkesteri. Periodisoitinten soittaminen edellyttää syvällistä perehtymistä kunkin ajan esityskäytäntöihin ja soittimistoon. Tärkeimpänä piirteenä on kuitenkin elävä, raikas ja ennakkoluuloton tapa suhtautua uusin mielin vanhaan musiikkiin.

Orkesterin ohjelmistoon kuuluu musiikkia 1600-luvulta varhaisromantiikkaan asti. Klassisen ja varhaisromanttisen ohjelmiston esittäminen vaatii toisenlaista soittimistoa kuin barokkimusiikki, ja mahdollistaa jälleen uusia musiikillisia ilmaisutapoja. Suomalainen barokkiorkesteri on tilannut myös uutta musiikkia barokki soittimille. Tämä avaa uusia näkökulmia vanhoihin soittimiin.

Suomalainen barokkiorkesteri on esiintynyt Suomen tärkeimmillä musiikkijuhlilla. Nykyisin sen kannatusyhdistys hallinnoi myös omaa barokkifestivaalia, Vantaan musiikkijuhlia. Valtakunnallinen toiminta kattaa vuosittain kymmeniä paikkakuntia, joilla järjestetään niin konsertti- kuin koulutustoimintaa. Makoilukonsertit, kotikonsertit, laitoskonsertit ja erilaiset tempaukset täydentävät tarjontaa.

Suomalaisen barokkiorkesterin yhtyeen jäsenet: Teppo Lampela, kontratenori, Antti Tikkanen, barokkiviulu, Markku Luolajan-Mikkola, viola da gamba ja Petteri Pitko, cembalo, ovat lähdössä konsertti- ja koulutusmatkalle Shanghaihin.

Konserttiin on vapaa pääsy, käsiohjelma 5 €.