Kristuksen kärsimyshistoria kirkossa

Luukas-passio, Seppo Pänkäläisen säveltämä Kristuksen kärsimyshistoria Luukkaan evankeliumin mukaan, kuullaan Ristinjuhlassa Raision kirkossa pitkäperjantaina 18.4. Sen esittävät Raision seurakunnan Martinus- kuoro ja Pyhän Martin Laulajat johtajanaan kanttori Katarina Engström.

Seppo Pänkäläisen Luukas-passio on yksinkertainen, sillä ainoana säestysinstrumenttina ovat urut.  Passiossa on merkittävä osuus evankelistalla, Pyhän Martin Laulajien tenorilla Ismo Gröndahlilla, joka vie laulaen evankeliumin tapahtumia eteenpäin.

Risto Savolainen laulaa Jeesuksen osan, muiden evankeliumissa mainittujen henkilöiden osuuksia laulavat Minna Tarvola, Lasse Lainio ja Juha Suominen. Kuoro kuvaa väkijoukkoa ja kommentoi tapahtumia laulaen koraaleja, joista osaan seurakuntakin pääsee osallistumaan. Näin Pänkäläisen Luukas-passio noudattaa jo Bachin ajoilta peräisin olevaa tapaa.

Luukas-passio valmistui 1988 ja teksti on vuoden 1938 raamatunkäännöksestä. Osa virsiteksteistä on saman vuoden virsikirjasta, joten yhteisesti laulettavat osuudet on painettu käsiohjelmaan.

Ristinjuhla päättyy kirkkoherra Pertti Ruotsalon johtamaan iltarukoukseen. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.