Kurssi saattohoidon tukihenkilöille alkaa 17.10.

Raision seurakunnassa koulutettiin vuonna 2014 ensimmäiset vapaaehtoiset saattohoidon tukihenkilöiksi. Tänä syksynä on alkamassa uusi koulutus henkilöille, jotka voisivat olla kiinnostuneita toimimaan saattohoidossa olevien ja heidän läheistensä tukena raskaassa elämäntilanteessa.

Kouluttajina ovat lääkäri Riitta Hoverfält, geriatri Inkeri Huiskala ja sairaalateologi Harri Heinonen sekä muita alan asiantuntijoita mm. Raision terveyskeskuksen osastolta ja kotisairaalasta.

Kurssi on maksuton ja siihen voi osallistua riippumatta siitä, onko vielä tässä vaiheessa valmis sitoutumaan tehtävään. Kiinnostus tämän kaltaiseen auttamis- ja vapaaehtoistyöhön riittää.

Saattohoito on kuolemaa lähestyvien ihmisten hoitoa, jonka tavoitteena on lievittää kipuja sekä helpottaa oireita ja potilaan ja omaisten ahdistusta, kun toivoa paranemisesta ei ole annettu. Saattohoidon tukihenkilö ei korvaa ammattilaisten työtä eikä läheisten tukea vaan täydentää sitä. Hän on tarvittaessa potilaan seurana ja turvana. Omaiselle tukihenkilö voi antaa mahdollisuuden tarpeelliseen lepotaukoon tai tarjota keskustelukumppanin. Tukihenkilöä sitoo vaitiolovelvollisuus.

Saattohoidon tukihenkilökurssi kaikille asiasta kiinnostuneille seurakuntatalolla klo 17.30-19:
ti 17.10.
ke 18.10.
ke 25.10.
to 26.10
Ei ennakkoilmoittautumista.
Lisätiedot: Mariitta Pentti, p. 044-7160 352.