Lapsille omaa puuhaa messun ajaksi

Raision seurakunnassa kokeillaan alkuvuodesta ns. kirkkopyhäkoulua. Kirkkopyhäkoulu eli Pyhis järjestetään sunnuntaisin kello 10 messun aikana.

Kiitosvirren jälkeen, noin varttia yli kymmenen, lasten pappi ja isoset kutsuvat lapset pyhäkouluretkelle kirkon vieressä olevan huoltorakennuksen kahvioon. Retki kestää noin puoli tuntia. Ohjelmassa on pyhäkouluhetki, leikkiä ja mehutarjoilu.  Pyhis -hetken jälkeen lapset palaavat kirkkoon ehtoollisenviettoon.

Kirkon eteisessä on Pyhis-piste, jossa kirkkoon tullessa vetäjät ja lapset voivat tutustua toisiinsa. Lapset tarvitsevat siirtymistä varten ulkokengät ja tilanteen mukaisen vaatetuksen.   Mukaan pääsevät 2-10 -vuotiaat lapset ilman ennakkoilmoittautumista.