Luontojuhla ympäristötekojen kunniaksi

Raision seurakunnan hautausmaalla vietetään keskiviikkona 10.6. klo 16-18.30 kesäistä luontojuhlaa ympäristöteemalla.

Juhlan aloittavat kaiken ikäisille suunnatut toiminnalliset luomakuntarastit sekä hautausmaan ympäristönhoidon esittely: lajittelukisa, rikkaruohojen liekitysnäytös ja luonnonhoitoalueen esittelykierros.

Kahvitauon jälkeen Turun tuomiokapitulin edustaja luovuttaa Raision seurakunnalle kolmannen Ympäristödiplomin. Raision seurakunnassa on ollut kirkon ympäristödiplomi vuodesta 2007.

Luovutuksen yhteydessä esitellään Kirkkohallituksen Raision seurakunnalle myöntämä ympäristökasvatuspalkinto. Raision seurakunta sai tammikuussa 2015 Kirkon ensimmäisen ympäristökasvatuspalkinnon. Perusteluna on seurakunnan laaja-alainen, osallistava ja innostava ympäristökasvatus eri-ikäisten seurakuntalaisten parissa.

Tilaisuus päättyy Suvi-illan hartauteen ja suvivirteen.