Luontopolun avajaisia juhlitaan Raisiomessulla

Raision seurakunnan Viherlahden leirikeskuksen uuden ympäristöaiheisen luontopolun avajaisia vietetään Viherlahden leirikeskuksessa sunnuntaina 2.5. klo 15 Raisiomessun yhteydessä. Messun rukousjakson aikana luontopolku kierretään yhdessä. Tilaisuuteen ovat kaikki tervetulleita!

Avajaisiin on ilmainen bussikuljetus. Tilaisuudessa seurakunta tarjoaa keittolounaan etukäteen ilmoittautuneille.

Kuljetus Viherlahden leirikeskukseen lähtee seurakuntatalolta klo 14.15.

Niiden, jotka haluavat osallistua ilmaiseen kuljetukseen ja lounaalle, tulee ilmoittautua viimeistään maanantaina 26.4. klo 16 pastori Tiina Rautiaiselle.

Leirikeskukseen on rakennettu aikuisille että lapsille omat luontopolut. Luontopolkujen tavoitteena on saada niin lapset kuina aikuisetkin pohtimaan omaa Jumala- ja luontosuhdettaan sekä ihmissuhteitaan.

Polku on kaikille avoin

Uusi luontopolku on kaikille avoin. Leirialueen ulkopuolella sijaitsevan polun voi kiertää itsekseen tai osallistua toukokuussa järjestettäville avoimille opastetuille kierroksille. Itse leirialue on varattu vain seurakunnan omaan käyttöön.

Reitti kulkee osittain hiekkatietä, osittain metsäpolkuja ja kallionreunoja pitkin.

Viherlahden leirikeskuksen uusi luontopolku on rakennettu ympäristöystävällisin keinoin.

Opastettuja kierroksia ryhmille

Ryhmät ja yhdistykset voivat varata luontopolun opastuskierroksia toukokuulle seurakunnan työntekijöiden opastuksella. Ryhmien opastusten varauksista vastaa pastori Tiina Rautiainen.

Lapsille oma polku

Lasten luontopolku on puoli kilometriä. Luotopolun varteen tulee kahdeksan kuvataulua, joissa on otsikko sekä lasten mielikuvitusta inspiroiva, Kaarina Toivasen maalama kuva.  Tarkoituksena on, että lapset saavat kaikin aistein ja oman kokemuksensa kautta tutkia Taivaan Isän luomistyön kauneutta ja ihmeellisyyttä.

Aikuisten polulla pohditaan Raamattua

Aikuisten, noin 1,5 km pituisen reitin avulla pohditaan luonnon maisemissa Raamatun eri kohtia, joihin linkittyvät ympäristönäkökohdat. Jokaisessa taulussa on eväslaatikko (Raamatun kohta), pohdintapalsta sekä luontonurkka. Polku on merkitty maastoon sinisin merkein.

avajaisista: pastori Tiina Rautiainen

luontopolusta: ympäristöasiantuntija Hannele Siltala