”Maailman valo” valaisee adventinajan

Maailman valo -musiikkievankeliumin Raision ensi-esitys on taidonnäyte siitä, mitä lapset ja nuoret saavat aikaan, kun sekä musiikki että joulun sanoma yhdistyvät tekemisen riemuun. Maailman valo on kaikelle kansalle suunnattu tarina joulun ihmeestä ja se on toteutettu kokonaan raisiolaisin aineksin: seurakunnan oman gospelkuoron, lapsikuoron ja nuorisobändin voimin. Tarina visualisoidaan nukkien avulla.

Maailman Valo -musiikkievankeliumi syntyi Paimiossa 1998, kun kanttori Jari Jakoleff innostui miettimään, miten saisi yhdistettyä enemmän ihmisiä, eri-ikäisiä yhteen ja samaan produktioon. Sellaiseen, joka sopisi niin koululaisille kuin eläkeläisille, kenelle vaan seurakuntalaisille yhteisesti.

Musiikkievankeliumin kokonaisuus rakentuu vuoroin kuoroille ja bändille sävelletyistä lauluista sekä yhteisesti laulettavista tutuista joululauluista. Yleisö pääse myös osallistumaan teokseen yhteislaulujen aikana. Osana musiikkievankeliumia luetaan Raamatun tekstejä aina maailman luomisesta Jeesuksen syntymään.

Maailman valo-esityksen musiikin on säveltänyt ja sovittanut Jari Jakoleff, osa lauluista taas tuttuja joululauluja ja virsiä. Raamattuun perustuvat tekstit on teokseen sovittanut Aino Vesti.

Kaikille avoin yleisönäytäntö Maailman valo -musiikkievankeliumista 7. joulukuuta klo 19 Raision kirkossa. Teos kestää noin 45 minuuttia.