Messuja, hartauksia, konsertteja - tapahtumia joka päivä palmusunnuntaista pääsiäiseen

Pääsiäisen tienoo on koko kristikunnassa suurta juhlaa ja erilaisten tilaisuuksien runsautta.

Myös Raision seurakunnassa on palmusunnuntaista alkaen päivittäin erilaisia pääsiäiseen valmistavia ja siihen liittyviä tilaisuuksia kuten päivä- ja iltamessuja, hartauksia, Pääsiäisvaellukset, Pääsiäismyyjäiset, Ristinjuhla, Pääsiäisyön messu, Perhemessu ja useita musiikkitilaisuuksia.

Pääsiäisyön messussa murhe ja kärsimys kääntyvät iloksi. Hämärään kirkkoon syttyvät kynttilät kuvaavat nousevaa aurinkoa ja kuoleman pimeyden väistymistä. Alttarin peittävä musta vaate vaihdetaan valkoiseen ja pappi lausuu pääsiäisen ilosanoman: Kristus on noussut kuolleista! Kirkosta siirrytään kulkueena seurakuntatalolle, jossa nautitaan pääsiäisyön tarjoilusta ja iloisesta tunnelmasta. Pääsiäisyöstä alkaa 50-päiväinen pääsiäisaika, joka päättyy helluntaihin.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan valmistautumaan ja osallistumaan pääsiäisen iloon ja juhlaan!

Palmusunnuntai 9.4.
Messu klo 10 kirkossa. Ruotsalo, J. Rautiainen, Saarinen
Kirkkokahvit ja Pääsiäismyyjäiset klo 11.30-14 Tasalan Kamarissa
Hiljaisen viikon konsertti ”Laudamus te” klo 18 kirkossa. Leena Kosola ja Marja Springfeldt esittävät aarioita ja duettoja Bachin Johannes-passiosta,Händelin Messias-oratoriosta, Mozartin c-mollimessusta ja Vivaldin teoksesta Gloria. Uruissa Stephen Evans. Vapaa pääsy. Ohjelma 5€.

Maanantai 10.4.
Hiljaisen viikon hartaus ja ehtoollinen klo 10 Hulvelatalossa. J. Rautiainen, Andersson, Evans.
Pääsiäishartaus klo 11 Tasalan Kamarissa. Ruotsalo, S. Nieminen.
Iltamessu klo 18 kirkossa. Vuorio, Leino, Evans ja Martinus -kuoro.

Tiistai 11.4.
Kirkko avoinna klo 16.30-18 hiljentymistä ja rukousta varten.
Musiikkihetki klo 18 kirkossa: Pergolesi: Stabat mater. Elise Kinnunen ja Rosmariini Mach, laulu ja Stephen Evans, urut.
Iltamessu heti musiikkihetken jälkeen kirkossa. V. Siltala, Ruotsalo, Evans.

Keskiviikko 12.4.
Pääsiäisvaellus: Kärsimyksestä kirkkauteen. Lähdöt klo 18 ja 18.15 Alakappelilta kirkon kautta Kirkkauden Kappeliin.

Kiirastorstai 13.4.
Messu varttuneelle väelle klo 12 kirkossa. Pajunen, J. Rautiainen, Saarinen. Kirkkokuljetus.
Iltamessu klo 18 kirkossa. Pajunen, J. Rautiainen, Saarinen.

Pitkäperjantai 14.4.
Sanajumalanpalvelus klo 10 kirkossa. K. Haapakoski, Ruotsalo, Engström ja Pyhän Martin Laulajat.
Jeesuksen kuolinhetken rukoushetki klo 15 Alakappelissa, Ristin tien taulujen äärellä. Ruotsalo, Engström.
Ristinjuhla klo 18 kirkossa. John Stainerin teos ”The Crucifixion” (Ristiinnaulitseminen). Martinus –kuoro, joht. Stephen Evans, Lauluyhtye Ikiduuri, sekä Jukka Saarinen, urut. Solisteina Jan-Erik Lind, tenori ja Onni Pietarinen, basso.

Lauantai 15.4.
Pääsiäisyön messu klo 23 kirkossa. Ruotsalo, Pajunen, Evans.
Messun jälkeen juhlahetki ja pääsiäisyön tarjoilua seurakuntatalossa.

Pääsiäispäivä, su 16.4
klo 10 kirkossa. J. Rautiainen, Lummikko, Saarinen.

2. pääsiäispäivä, ma 17.4.
Perhemessu
klo 10 kirkossa. Vuorio, Pajunen, S. Nieminen ja lapsikuoro Chorus Juniorum.