Muoviset hautakynttilät kierrätykseen

TSJ on aloittanut muovisten hautakynttilöiden keräyskokeilun yhdessä seurakuntien kanssa. Hautakynttilöiden muovikuoria kerätään Raision, Liedon ja Nousiaisten hautausmailta.

TSJ toimittaa muovikuoret Ekokemin muovinkierrätykseen, uusien muovituotteiden raaka-aineeksi. Mikäli keräyskokeilun tulokset ovat rohkaisevia, hautakynttilöiden kierrätysmahdollisuutta tullaan jatkossa tarjoamaan myös muille Turun alueen seurakunnille.

Raision kirkon hautausmaalla kävijöiden toivotaan itse lajittelevan kynttiläjätteet erillisiin keräysastioihin. Keräysastioita ohjeineen on hautausmaan jätepisteiden yhteydessä.

Oikein lajiteltu kynttiläjäte menee materiaalihyötykäyttöön eikä maksa seurakunnalle jätteen käsittelykustannuksia. Väärin lajiteltu jäte sitä vastoin maksaa polttokelpoisen jätteen verran, eikä sitä voida hyödyntää.

Lisätiedot:

Raision seurakunta

ympäristöasiantuntija Hannele Siltala, puh. 044 716 0380 tai hannele.siltala@evl.fi

Turun Seudun Jätehuolto Oy

ympäristöasiantuntija Toni Tikkanen, puh. 020 728 2116 tai toni.tikkanen@tsj.fi

palvelusuunnittelija Marko Kokkonen, puh. 020 728 2180 tai marko.kokkonen@tsj.fi