Näin sävelten siivillä kannoit -konsertti kirkossa

Sopraano Pia Pajala ja tenori Mikko Salakari esittävät Raision kirkossa sunnuntaina 10.4. klo 18 konsertin Näin sävelten siivillä kannoit. Säestäjänä toimii urkuri Heikki Suokivi. Konsertissa kuullaan mm. Merikantoa, Mozartia ja Piazzollaa sekä Ave Maria -sävellyksiä eri aikakausilta ja ympäri maailmaa.

Sopraano Pia Pajala on konsertoinut ja esittänyt lied- ja kirkkomusiikkia lukuisissa tilaisuuksissa. Pajala on opiskellut Turun musiikkiakatemiassa ja osallistunut useille mestarikursseille Suomessa sekä ulkomailla.

Pia Pajala on laulanut mm. Turun filharmonisen orkesterin solistina, Oopperayhdistyksen Verdin Rigoletossa, Turun Musiikkiakatemian Brittenin Albert Herringissä sekä Turun Oopperayhdistyksen ja Turun Musiikkiakatemian Ilkka Kuusiston Muumioopperassa.

Tenori Mikko Salakari toimii Turun Martinseurakunnan johtavana kanttorina. Salakari valmistui musiikin maisteriksi v. 2001 Sibelius-Akatemian Kuopion osastolta ja Sibelius-Akatemian laulumusiikin osastolta 2005. Mikko Salakari on osallistunut Peter Schreierin, Udo Reinemannin ja Harry van der Kampin mestarikursseille ja laulanut useiden kuorojen, sekä oratorioiden ja passioiden solistina.

Mikko Salakari on tehnyt useita omakustanteisia äänitteitä. Vuonna 2006 ilmestynyt hengellisiä lauluja ja aarioita sisältävä "Miserere mei" äänite sai erinomaiset arvostelut.

Urkuri Heikki Suokivi on opiskellut urkujensoittoa Turun Konservatoriossa, Sibelius-Akatemiassa sekä useiden maineikkaiden opettajien mestarikursseilla. Kirkkomuusikkona hän on toiminut 1982-90.

Nykyisin hän työskentelee vapaana konserttiurkurina. Hän konsertoi aktiivisesti solistina ja kamarimuusikkona ja on vieraillut muutamilla kansainvälisillä festivaaleilla kotimaassa ja Manner-Euroopassa. Erityisen mielellään hän esittää ranskalaista urkumusiikkia 1600-1900 –luvuilta, niin konserteissa kuin cd-levyilläkin.

Näin sävelten siivillä kannoit -konsertti
su 10.4. klo 18 Raision kirkossa