Ole hyvä!

Raision seurakunta haastaa tekemään toisille hyviä tekoja kesän ajan vapaaehtoistyön kampanjan kautta. Ole hyvä -kampanjan myötä kaikenikäisiä kutsutaan osallistumaan hyvän tekemiseen omassa lähipiirissään, joko yksin tai yhdessä porukalla.

– Voisiko ystäväpiirissä olla yksinäinen sukulainen, jonka luona voisit vierailla? Tai tarvitsisiko yksinhuoltajatuttavasi lastenhoitajaa, jotta hän pääsisi hoitamaan asioitaan? Mahtaisiko lähipiirissäsi olla joku, joka tarvitsisi apua teknisten vempainten käyttämisessä tai pihan hoitamisessa? ehdottaa kampanjan vetäjä, seurakunnan projektikoordinaattori Hannele Siltala.

Siltalan mukaan, vain mielikuvitus on rajana, kun mietitään, millä pienillä Ole hyvä -teoilla voisi tuottaa paljon hyvää mieltä muille. Tutkimusten mukaan hyvää tehdessä myös itse tulee onnelliseksi.

Tee hyvää yksin tai yhdessä!

Jos tekee mieluummin hyvää porukalla ja valmiiksi suunnitellusti kuin yksin, voi osallistua myös yhteisiin Ole hyvä -tempauksiin. Niistä löytyy lisätietoja kampanjan käynnistymispäivänä julkaistavalta nettisivulta.

– Kesän aikana järjestetään yhteisiä vierailuja esimerkiksi laulukeikalle palvelutaloon sekä yhteislähtöjä ulkoilemaan yhdessä vanhusten kanssa. Annamme näistä mahdollisuuksista lisätietoja kampanjan käynnistyessä, Hannele Siltala kertoo.

Kampanjaan kuuluu myös kilpailu, johon voi osallistua dokumentoimalla kirjallisesti tai kuvaamalla toteuttamansa hyvän työn. Dokumentoinnista annetaan tarkemmat ohjeet myöhemmin kampanjasivulla.

Tee hyvää ja voita lahjakortti!

Elokuun lopussa pidettävässä Ole hyvä -kiitosjuhlassa arvotaan kaikkien kilpailuun osallistuneiden kesken arvotaan muun muassa lahjakortteja.

–  Tuolloin nähdään, mitä kaikkea hyvää toisten ilahduttamiseksi ja auttamiseksi kolmen kuukauden aikana on tehty, Hannele Siltala summaa.

Ole hyvä -kiitosjuhla järjestetään lauantaina 29.8. kello 15 Raision seurakuntatalolla.