Pieni pyhiinvaellus Jaakon päivänä

Oletko koskaan osallistunut pyhiinvaellukselle? Haluaisitko kokeilla kiireetöntä hiljentymistä ja mietiskelyä tällä tavoin? Lähde heinäkuussa Jaakon päivänä 25.7. klo 12 vaeltamaan Tuomiokirkolta Raision kirkolle.

Jaakon päivänä, maanantaina 25. heinäkuuta klo 12 on kokoontuminen Turun tuomiokirkolla, jossa pastori Antti Pajunen pitää pienen hartaushetken vaellukselle lähtijöille.

Reilut pari tuntia kestävän ja noin yhdeksän kilometriä pitkän vaelluksen järjestää Jaakontien ystävät ry yhdessä Turun ja Raision seurakuntien kanssa. Vaelluksen puuhamies, raisiolainen Jyrki Aaltonen kehottaa ottamaan jalkaan mukavat jalkineet, esimerkiksi lenkkarit ja sään mukaisen varustuksen. Tärkeää on ottaa juomapullo mukaan.

Vaellus päättyy Raision kirkolle, jossa päätöshartauden pitää pastori Pyry Winter. Kirkolta pääsee kätevästi bussilla Turun keskustaan tai Naantalin suuntaan.

Pyhän Jaakobin tiellä -pyhiinvaellusopas kertoo, että pyhiinvaellus on ollut osa kristillisen kirkon perinnettä hyvin kauan. Jaakob Sebedeuksen poika eli Jaakob vanhempi oli yksi Jeesuksen lähimmistä opetuslapsista. Hän kuoli ensimmäisenä apostolimarttyyrinä Jerusalemissa vuonna 44. Hänet mestautti kuningas Herodes Agrippa.

Pyhän Jaakobin patsaat tunnistaa leveälierisestä, kampasimpukalla varustetusta hatusta, pyhiinvaeltajan kaavusta, juomaleilistä, laukusta, sauvasta ja pyhästä kirjasta. Suomalaisessa kansanperinteessä Jaakobista tuli Jaakko ja häntä pidettiin Rymättylän isänä. Rymättylän kirkko onkin Pyhän Jaakobin kirkko ja mahdollisesti keskiaikainen pyhiinvaellusreitti Espanjaan kulki Rymättylän kautta.

Lisätietoja Jaakon päivän vaelluksesta saa Jyrki Aaltoselta, puh. 050 432 9143.