Raision seurakunnassa valmistaudutaan pääsiäiseen

Pääsiäinen on kristittyjen suuri juhla. Siihen valmistaudutaan ja sitä vietetään eri tavoin seurakuntamme monissa tilaisuuksissa.

Palmusunnuntaita seuraavalla hiljaisella viikolla järjestetään pääsiäisvaelluksia mm. päiväkoti- ja rippikouluryhmille.  Keskiviikkona ovat kaikki tervetulleita mukaan vaellukselle, jonka varrella käydään läpi pääsiäiseen liittyviä tapahtumia palmusunnuntaista ylösnousemuksen iloon.
Yleisölle avoimet pääsiäisvaellukset keskiviikkona 23.3. alkavat alakappelilta klo 18 ja 18.15 ja ne kestävät n. 30 min.

Kiirastorstain tilaisuudet ehtoollisineen ovat hiljaisen viikon suosituimpia. Raision kirkossa on mahdollisuus osallistua kiirastorstain messuun 24.3. joko päivällä klo 12 tai illalla klo 18.

Pitkäperjantain ohjelma alkaa sanajumalanpalveluksella kirkossa klo 10 ja jatkuu klo 15 alakappelissa, jossa pidetään Jeesuksen kuolinhetken hartaus.
Illalla kello 18 esitetään kirkossa Luukas -passio, jonka on säveltänyt Seppo Pänkäläinen. Se kertoo Jeesuksen kärsimyshistorian Luukkaan mukaan ja sen esittävät Martinus -kuoro ja Pyhän Martin Laulajat Katarina Engströmin johdolla. Myös seurakunta voi osallistua virsiin.

Kärsimys muuttuu iloksi pääsiäisyön messussa, jossa kuullaan ilosanoma Jeesuksen ylösnousemuksesta.
Messu alkaa kirkossa kello 23. Messun jälkeen on mahdollisuus osallistua kulkueeseen kirkolta seurakuntatalolle, jossa jatketaan juhlaa kevyen iltapalan äärellä.

Pääsiäispäivän messu alkaa kirkossa sunnuntaiaamuna 27.3. klo 10.
Toisena pääsiäispäivänä maanantaina 28.3. vietetään kirkossa perhemessua alkaen klo 10.

Raision seurakunta kutsuu kaikkia mukaan pääsiäisen juhlaan!