Raision seurakunta laajentaa toimintaansa Myllyyn

Raision seurakunta avaa maaliskuun alussa uuden toimipisteen Myllyn kauppakeskukseen. Uudella toimintamuodolla vastataan toiveeseen siitä, että seurakunta voisi olla entistä lähempänä ihmisiä ja heidän arkeaan ja näkyvillä siellä missä muutenkin liikutaan ja vietetään aikaa.

Seurakunnan näkyvyys kauppakeskuksissa on jo tuttua joissakin kaupungeissa, mutta tässä laajuudessa uutta täälläpäin maatamme. Raision seurakunta on tosin aiemminkin tullut ulos perinteisistä tiloistaan mm. avaamalla Raision keskustaan tänä vuonna 25 vuottaan juhlivan Tasalan Kamarin, joka monipuolisine toimintoineen on vakiinnuttanut paikkansa vapaaehtoistyöntekijöiden voimin ylläpidettynä kahvilana ja kohtaamispaikkana, ja jota on hiljattain myös laajennettu ja uudistettu paremmin tämän päivän tarpeita ja kasvaneita kävijämääriä vastaavaksi.

Läsnäolo kauppakeskus Myllyssä on Raision seurakunnalle uusi toimintamuoto, joka vielä hakee muotoaan, ja jota lähdetään kehittämään saatujen kokemusten, toiveiden ja ideoiden pohjalta. Tarkoituksena on kuitenkin luoda paikka, jossa on helppo pistäytyä ja tutustua seurakunnan tarjoamiin palveluihin, hakea tietoa toiminnasta, osallistua ohjelmahetkiin, tavata seurakunnan työntekijöitä ja vapaaehtoisia tai vain istahtaa levähtämään hetkeksi kauppakeskuksen vilinän keskeltä.

Suunnitteilla on myös mm. puuhahetkiä lapsille, musiikkihetkiä ym. toimintaa, jota uusissa tiloissa on mahdollista järjestää.

Seurakunta pyrkii pitämään tilan avoinna Myllyn aukioloaikoina, minkä toteutumiseksi kutsutaan seurakunnan omien työntekijöiden lisäksi mukaan myös vapaaehtoisia seurakuntalaisia päivystämään ja osallistumaan tähän uuteen toimintamuotoon. Lisätietoja tarjolla olevasta vapaaehtoistyöstä saa esimerkiksi sivulta: https://vapaaehtoistyo.fi/raisio/

Myllystä varattua tilaa kunnostetaan seurakunnan käyttöön sopivaksi helmikuun aikana ja ovet yleisölle on tarkoitus avata maaliskuun alussa.