Reformaatioviikolla 31.10.-5.11. messu kirkossa joka päivä ja teemaillallinen Lutherin ajan malliin 31.10.

Reformaation merkkivuosi huipentuu loppuaan kohden.

31.10.2017 tulee kuluneeksi 500 vuotta siitä, kun Martti Luther naulasi teesinsä Wittenbergin Linnankirkon oveen. Tästä tapahtumasta katsotaan reformaation käynnistyneen.
Viikon aikana Raision kirkossa vietetään messua päivittäin: tiistaista perjantaihin klo 18 sekä lauantaina ja sunnuntaina klo 10.

500-vuotismerkkipäivänä 31.10 järjestetään Luther-aiheinen illallistapahtuma, jonka ruokalista on toteutettu Lutherin ajan mallin mukaan.
Tiedetään, että Martti Luther oli hyvän ruoan ja juoman ystävä ja hänen puolisonsa Katharina von Bora taitava emäntä. Lutherin pidoissa tarjoillaan saksalaista 1500-luvun ruokaa, joka syödään päreen päältä puulusikalla. Ruokalistan on suunnitellut kansatieteilijä, muinaisemäntä Marja Hartola, joka tilaisuuden alussa johdattelee pitovieraat Lutherin ajan ruokatalouteen. Emäntä ja tarjoilijat ovat pukeutuneet aikakauden asuihin. Ruokailun lomassa on tarjolla musiikkiesityksiä ym. aiheeseen liittyvää ohjelmaa.
Lippuja illallistapahtumaan myydään ennakkoon Raision seurakuntatoimistossa ja Tasalan Kamarissa omakustannushintaan 20 €, joka käytetään ateria- ym. kulujen kattamiseen. Vapaita paikkoja voi tiedustella myös ovella ennen tilaisuutta, mutta illallisvarausten vuoksi toivotaan lippujen ostoa ennakkoon.
Reformaation 500-vuotisillallinen järjestetään ti 31.10. klo 19 Raision ammattiopiston ruokasalissa, (Eeronkuja 3).

REFORMAATIOVIIKON TAPAHTUMAT KIRKOSSA:

Reformaatioviikon aikana 31.10.-5.11. vietetään Raision kirkossa messua päivittäin:

Tiistai 31.10.
klo 18 Arki-illan messu. Ruotsalo, Pajunen, Engström ja Pyhän Martin Laulajat.
Keskiviikko 1.11.
klo 8 Arkiaamun ehtoollinen tällä kertaa KIRKOSSA. Ruotsalo, Evans.
klo 18 KirkonMenot – nuorekas messu kaikenikäisille.
Torstai 2.11.
klo 18 Perhemessu.
Perjantai 3.11.
klo 18 Arki-illan messu. J. Rautiainen, Ruotsalo, Evans.
Lauantai 4.11. Pyhäinpäivä:
klo 10 Pyhäinpäivän ehtoollisjumalanpalvelus
- Reformaatio 500 v.
Ruotsalo, V. Siltala, Evans. Seppeleenlasku menneitten sukupolvien muistomerkille.
klo 16 ja 18 Pyhien muisto - iltakirkko. V. Siltala, Ruotsalo, Evans ja Martinus-kuoro. Tilaisuudessa luetaan edellisen pyhäinpäivän jälkeen poisnukkuneiden seurakuntalaisten nimet ja sytytetään kynttilät heidän muistolleen. Luettavat nimet on jaettu tilaisuuksiin vainajien sukunimien mukaan.
Sunnuntai 5.11.
klo 10 Messu kirkossa. Lummikko, Pajunen, Evans ja Chorus Variabilis.
Kirkkokuljetus, (lisätiedot Mariitta Pentti, 044-7160352).

Tervetuloa mukaan osallistumaan Reformaatioviikon tapahtumiin!