Ripareille ilmoittautuminen käynnissä

Raision seurakunta kutsuu rippikouluun ensi vuonna 15 vuotta täyttävät eli vuonna 1995 syntyneet nuoret seurakuntalaiset. Rippikoulun kutsukirje on lähtenyt noin 300 raisiolaiselle nuorelle.

Rippikouluryhmiä on ensi vuonna 13, joista suurin osa on talvella ja kesällä järjestettäviä leiririppikouluja. Rippikoulun voi käydä myös kaupungissa, jolloin ripariin ei kuulu leirijaksoa.

Raision seurakunta tarjoaa myös vaellusrippikoulun Karhunkierroksella Oulangan kansallispuistossa, laskettelurippikoulun Muotkavaarassa ja Ylläksellä sekä jalkapallorippikoulu, joka järjestetään yhteistyössä RaiFun kanssa. Vaellus- ja laskettelurippikoulut ovat maksullisia, muut rippikoulut ovat ilmaisia.

Rippikoulu on kasteopetusta ja se päättyy konfirmaatioon. Konfirmaatiot ovat kesällä, pääosin leirijakson päättymistä seuraavana sunnuntaina, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Konfirmaatiopäiviä ei voi vaihtaa, vaan ne määräytyvät rippikouluryhmän mukaan.

Jokaisen rippikouluun osallistuvan nuoren tulisi esittää mahdollisimman monta ryhmätoivetta, jotka jakautuisivat koko vuodelle. Näin nuorella on suurempi mahdollisuus päästä siihen ryhmään, johon haluaa.

Viimeinen ilmoittautumispäivä rippikouluun on perjantaina 9.10.2009.

Jos jokin rippikoulussa mietityttää ja jännittää tai on muuten kysyttävää aiheesta, voi ottaa yhteyttä pastori Ritva Rautiaiseen, puh. 044 7160 339 tai ritva.rautiainen@evl.fi.