Saksofonikonsertti pakolaisten hyväksi

Raision kirkossa kuullaan sunnuntaina 4.10. klo 18 alkaen Improvisoitu Soolosaksofonikonsertti.  Saksofonisti  Esa Pietilä esittää omia sävellyksiään sekä improvisaatioita mm. J. S. Bachin ja virsiteemoista. Konsertin tuotto lahjoitetaan pakolaisten hygieniatarvikkeisiin.

Rohkeana improvisoijana ja musiikillisena visionäärinä tunnetun Pietilän tekninen taituruus ja saksofonin äänen rajoja mittaava ilmaisu, luo emotionaalisesti vahvoja tunnelmia. Hänen improvisointiinsa ja äänipalettiinsa kuuluu tietynlainen “karhea” kauneus.

Pietilän esiintyy improvisoiduissa soolosaksofonikonserteissaan, omien freejazz- ja improyhtyeidensä kera sekä solistina kamariorkesterin konserteissa.  Hän myös esiintyy ahkerasti erilaisissa duo-kokoonpanoissa ja projekteissa eri nykymusiikkikokoonpanojen ja kamarimuusikoiden kanssa.

Säveltäjänä Esa Pietilä on kirjoittanut musiikkia moninaisille omille projekteilleen sekä teoksia alkaen sooloteoksista, aina laajamuotoisiin sävellyksiin. Laajempia teoksia orkesterille hän on säveltänyt kantaesitettäväksi mm. kamariorkesteri Avanti!, Zagros ensamblelle, UMO Jazz Orchestralle  ja YLE: n eri musiikkituotannoille.

Esa Pietilä on saanut useita tunnustuksia kansainvälisesti. Kotimaassa hänen toimintaansa ovat tukeneet useat kulttuurisäätiöt ja -tahot apurahatunnustuksin.

Konserttiin on vapaa pääsy. Käsiohjelma maksaa 5 euroa. Käsiohjelmien tuotto lahjoitetaan seurakunnan Selviytymispakettikeräykseen, jolla kerätään hygieniatarvikepusseja pakolaisille.