Seurakunta saa kolmannen kanttorin

Raision seurakunnan kirkkovaltuusto on kokouksessaan 21.9. päättänyt perustaa seurakuntaan kolmannen kanttorin viran.  Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli vahvistaa viran perustamista koskevan kirkkovaltuuston päätöksen ja julistaa viran haettavaksi. Uusi kanttori saataneen seurakuntaan alkukesästä 2012.

Raision seurakunnan musiikkielämää on jo vuosien ajan kehitetty määrätietoisesti. Niiden kirkollisten toimitusten määrä, joihin kanttorit osallistuvat, on lisääntynyt. Paljon myönteistä palautetta saanut linjaus on, että pappi ja kanttori voivat aina osallistua muistotilaisuuksiin.

Jumalanpalvelusten ja kirkollisten toimitusten musiikin lisäksi seurakunnan kuorotoiminta on vireää, rippikoulujen musiikkiin on panostettu ja alakoulujen ”virsikinkereille” osallistutaan aktiivisesti. Vauvojen ja taaperoiden muskariryhmiä on perustettu lisää, sillä ryhmät ovat erittäin suosittuja.

Raision seurakunnassa on pitkään ollut kaksi täysiaikaista kanttoria sekä ns. projektikanttori vuodesta 2008 lähtien.  Projektikanttorin tehtävänä on ollut osallistua kirkollisiin toimituksiin sekä vastata mm. nuorisomusiikin kehittämisestä.

Lisätietoja: kanttori Katarina Engström, puh. 0447160 333