Seurakuntavaalien vaalikonesivulla on jo yli 60 000 käyntiä

Maanantaina avattu seurakuntavaalien vaalikone on ollut hyvin suosittu. Sivuilla on käyty ensimmäisen vuorokauden aikana 62 200 kertaa. Vaalikoneen sivuja on selattu 500 000 kertaa. Suuren kävijämäärän vuoksi vaalikone on ajoittain hidas ja se saattaa kaatua. Kapasiteetin lisäyksellä on kuitenkin pyritty poistamaan ongelmia. Raision seurakunnan ehdokkaat löytyvät osoitteesta seurakuntavaalit6.vaalikone.org/fi/vaali_000101.

Jyväskylän seurakunnan vaalikonesivuja on ladattu 12 000 kertaa, Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan 8000 kertaa ja Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan 7800 kertaa.

Kirkkohallituksen ylläpitämillä evl.fi-, seurakuntavaalit.fi- ja seurakuntavaalit.fi/vaalikone-sivuilla oli ennätysmäärä kävijöitä eilen. Yhteensä näissä palveluissa oli 120 000 käyntiä.

Kirkkohallituksen tarjoaman vaalikoneen on ottanut käyttöönsä lähes 300 seurakuntaa. Näiden seurakuntien ehdokkaista 68 prosenttia on vastannut vaalikoneen kysymyksiin. Kaikkiaan seurakuntia on 449. Noin 30 seurakunnassa on sopuvaalit.

Vaalikonetta voi käyttää arviolta noin 85 prosenttia äänestäjistä, sillä suuret seurakunnat ja yhtymät ovat ottaneet sen käyttöönsä.

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys alkaa ensi viikon maanantaina 1.11. ja päättyy 5.11. illalla. Ennakkoon voi äänestää myös muualla kuin oman seurakunnan alueella.

Lisätiedot:
Verkkoviestintäpäällikkö Sami Kallioinen, p. 050 378 0033