Seurakuntavaalien varsinaiset vaalipäivät ovat 14. ja 15.11.

Seurakuntavaalien kaikille seurakunnille yhteinen vaalipäivä on ensi sunnuntaina, isänpäivänä 14. marraskuuta. Raisiossa voi äänestää myös seuraavana päivänä eli maanantaina 15. marraskuuta.

Vaalipäivinä äänestetään omassa kotiseurakunnassa. Raisiossa äänestetään sunnuntaina 14.11. kello 11.30-20 välisenä aikana kirkossa sekä maanantaina 15.11. kello 11-18 seurakuntatalossa.

Vaalien tulokset julkaistaan maanantaina
Seurakuntien äänestysprosentit julkaistaan maanantaina kello 18 jälkeen. Seurakuntakohtaiset tulostiedot julkaistaan laskennan valmistuttua, Raisiossa noin klo 21-22.

Kukin seurakunta vastaa itse oman tuloksensa tietojen kirjaamisesta ja laskennasta yhteisessä järjestelmässä. Aikatauluun vaikuttavat siis seurakuntakohtaiset toimintatavat.

Sopuvaalit on 30 seurakunnassa, ja niiden tulokset julkaistaan viimeistään maanantaina.

Tiistaina 16.11. saadaan tilastotietoa tuloksista eli esimerkiksi ikäjakauma, sukupuolijakauma, ennakkoäänestyksen osuudet sekä uusien luottamushenkilöiden osuudet.

Lisätiedot:
seurakuntavaalit.fi > tietoa tuloslaskennasta

tiedottaja Riikka Leskinen, puh. 044.7160 331 tai riikka.leskinen @evl.fi

vaalilautakunnan sihteeri Sirpa-Liisa Tuominen, puh. 044-7160 322 tai sirpa-liisa.tuominen@evl.fi