Seurakuntavaalit 2010: Asetu ehdokkaaksi ja pääse päättämään!

Haluaisitko kehittää oman seurakuntasi toimintaa? Mietitkö mihin kirkollisverot suunnataan ja miksi? Entä pohditko kohtaavatko tarjottu toiminta ja seurakuntalaisten tarpeet? Jos näin on, tule mukaan vaikuttamaan asettumalla seurakuntavaalien ehdokkaaksi. Vaaleilla valitaan seurakunnan ylimmät päättäjät: kirkkovaltuuston jäsenet.

Marraskuussa 2010 järjestettävien seurakuntavaalien ehdokasasettelu tapahtuu virallisesti elo-syyskuussa, mutta ehdokkaiden etsiminen voi alkaa vaikka heti. Seurakuntavaaleissa valitaan seurakunnan toimintaa suunnittelevat, kehittävät ja ohjaavat kirkkovaltuuston jäsenet.

Tavoitteena on saada jokaiseen seurakuntaan kaikenikäisiä, erilaisissa elämäntilanteissa eläviä, useita aloja edustavia luottamushenkilöitä, jotka antavat kokemuksensa ja näkemyksensä seurakunnan käyttöön. Tällä hetkellä vain vajaa 7 % luottamushenkilöistä on alle 30 -vuotiaita.

Seurakuntavaalit ovat paikalliset vaalit, jotka järjestetään neljän vuoden välein.
Ehdokkaaksi voivat asettua konfirmoidut seurakunnan jäsenet, jotka täyttävät 18 vuotta viimeistään 14.11.2010. Ehdokaslistan voi asettaa vähintään kymmenestä seurakunnan äänioikeutetusta jäsenestä koostuva valitsijayhdistys.

Lisätietoja: seurakuntavaalit.fi