Suomi 100v -konsertti Raision kirkossa 29.1.

Ensi sunnuntaina 29.1. klo 18 järjestetään Raision kirkossa nuorekas ja kepeä isänmaallinen konsertti.

Ohjelmassa on mm. Heino Kasken musiikkia. Huilusonaatin B-duuri esittää huilutaiteilija Johanna Kaarto säestäjänään Stephen Evans.  Lisäksi kuullaan Kasken kuuluisa Yö merenrannalla Evansin pianosoolona sekä kappaleet Preludi, Itämainen tanssi ja Nocturne.

Urkuri Jukka Saarinen puolestaan kokeilee siipiään improvisoimalla fantasian suomalaisten kansanlaulujen pohjalta.

Illan aikana kuullaan myös Sibeliuksen ja Merikannon sävellyksiä.

Konsertin juontaa Hannele Lehto-Laurila.

Konserttiin on vapaa pääsy ja käsiohjelman hinta on 5 €.
18-vuotiaille ja sitä nuoremmille tarjotaan ilmainen käsiohjelma, ja kaikenikäiset toivotetaan tervetulleiksi juhlimaan 100-vuotiasta Suomea suomalaisen musiikin merkeissä.

KIRKKOKONSERTTI SUOMI 100 vuotta
Raision kirkossa su 29.1.2017 klo 18

Johanna Kaarto, huilu,
Stephen Evans, piano
Jukka Saarinen, urut
Hannele Lehto-Laurila, juontaja,

Vapaa pääsy, ohjelma 5€

Tietoa konsertin esiintyjistä:

Konsertissa huilua soittava Johanna Kaarto pyörittää omaa musiikkikoulua, jossa annetaan taiteen yleisen oppimäärän mukaista opetusta ja jonka toimintaan voi tutustua mm. koulun facebook-sivuilla. Lisäksi Kaarto säveltää ja sovittaa lauluja mm. Farmari Sisters–lauluyhtyeelle.

Tässä konsertissa Johanna Kaarto pääsee jälleen soittamaan lempisonaattinsa - Heino Kasken huilusonaatin B-duurissa. Ensimmäisen kerran Kaarto tutustui sonaattiin 1990-luvun alussa Turun Konservatoriossa opiskellessaan. Sittemmin hän on saanut esittää sonaatin tasaisin väliajoin. Tämän pirskahtelevan iloisen sonaatin soittaminen tekee huilistin aina yhtä onnelliseksi.

Johanna on opiskellut kolme ammattitutkintoa - viimeisimpänä huilun A-tutkinto Turun konservatoriossa vuonna 2012. Hän on pyrkinyt päivittämään osaamistaan myös oppilaitaan ajatellen. Jatkotutkintoaan varten hän opiskeli fluteboxing-tekniikkaa joka tarkoittaa beatboxingia huilulla. Se tuo mukavaa vaihtelua perinteiseen huilunsoittoon niin opettajan kuin oppilaan näkökulmasta. Tällä hetkellä tämä ikuinen opiskelija päivittää tietämystään yrittäjyydestä, yrittäjän ammattitutkinto valmistunee tämän kevään aikana.

Taiteen ja opettamisen vastapainoksi Kaarton kotipaikka on Laitilan syrjäkylillä maaseudun rauhassa. Siellä jalat pysyvät tukevasti maassa perhe-elämän haasteissa ja vuodenkiertoa seuraten pienviljelyn ja eläintenhoidon merkeissä.

Jukka Saarinen on suorittanut musiikin maisterin tutkinnon Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin osastolla vuonna 2007 ja toimii tällä hetkellä Raision seurakunnan kanttorina, joka on tunnettu monipuolisista virsisäestyksistään ja improvisaatiotaidoistaan. Tässä konsertissa hän improvisoi suomalaisiin kansanlauluihin pohjautuvan fantasian.

Stephen Evansilla on musiikin maisterin ja ylimmän kanttorin tutkinto Sibelius-Akatemiasta. Englantilaissyntyinen Evans kuuli jo 7-vuotiaana Sibeliuksen Finlandiaa virsisovituksena ja soitti Karelia-sarjan oboella 13-vuotiaana. Nykyisin hän toimii Raision seurakunnan vs. johtavana kanttorina.

Konsertin juontaja, asianajaja ja varatuomari Hannele Lehto-Laurila (sd.) toimii Raision seurakunnan valtuuston varapuheenjohtajana ja Raision kaupungin hallituksen varapuheenjohtajana.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tietoa säveltäjä Heino Kaskesta:

HEINO WILHELM DANIEL KASKI

(1885 - 1957)

(säveltäjä, musiikinopettaja; director musices)

MS. MUS. KASKI

Heino Kaski syntyi Pielisjärvellä 21. 6. 1885 ja kuoli Helsingissä 20. 9. 1957. Hänen vanhempansa olivat Daniel Kaski (director cantus) ja Anna Maria Krogerus. Kaski oli naimaton. Hänen ystäväpiiriinsä kuuluivat ainakin Hannikaisen veljekset.

Heino Kaski kävi 4 vuotta lyseota, opiskeli musiikkia Helsingin lukkari-urkurikoulussa ja 4 vuotta Helsingin filharmonisen seuran orkesterikoulussa. Sävellystä Kaski opiskeli Helsingissä (Melartinin ja Palmgrenin opastuksella), Berliinissä (Juonin, Taubmannin opastuksella) sekä Ranskassa ja Italiassa.

Kaski toimi Sivistysjärjestöjen konservatorion pianonsoitonopettajana (1926-1937) ja Helsingin kaupungin kansakoulujen laulunopettajana (1928-1950). Omien sanojensa mukaan hän olisi kuitenkin mieluiten vain säveltänyt opetustyön raskauden vuoksi. Kaski piti 9 sävellyskonserttia Helsingissä ja muutamia maaseutukaupungeissa.

Director musices 1941.

Musiikilliselta tyyliltään Heino Kaskea voi pitää melodisena lyyrikkona.