Taivaallinen tauko: Tiekirkkokesä on alkanut!

Tiekirkot odottavat ovet avoimina pääteiden varsilla ympäri kesäistä Suomea, niin myös Raisiossa ti-pe klo 12-17 (27.6.-18.8.). Astu kirkkoon ja pidä toisenlainen tauko rauhasta, kauneudesta ja pyhästä nauttien.

Tiekirkot ja niiden vaalitut ympäristöt ovat ikkuna historiaan, arkkitehtuuriin ja kulttuuriin. Monien suosima kesäinen ohjelmanumero onkin tutustuttaa lomavieraat oman koti- tai mökkipaikkakunnan kirkkoon. Kirkkotauolle voi yhtä hyvin pysähtyä Suomen toisella laidalla tai kotiseudulla.

Suomen ensimmäiset Tiekirkot avautuivat 1990-luvun alussa. Saksasta lähtenyt idea avointen ovien kirkoista on vuosien mittaan saanut siivet ja uusia kirkkoja tulee mukaan joka vuosi. Tiekirkkoja on jo yli 250 Suomessa ja lisäksi myös muissa Pohjoismaissa, Virossa ja Saksassa.

Raision tiekirkko avoinna 27.6.-18.8.2017 ti-pe klo 12-17, jolloin paikalla on myös opas.

Tiekirkot avoinna kesäkuusta koulujen alkuun

Noin 260 Tiekirkkoa etelästä pohjoiseen avaa jälleen ovensa kesäteillä kulkevien iloksi. Tiekirkkoihin voi pysähtyä taivaalliselle tauolle kesäkuusta aina koulujen alkuun asti. Kirkkojen aukioloajat vaihtelevat kirkoittain.

Tiekirkot on koottu tiekirkot.fi-verkkopalveluun, jonne on listattu myös kirkkojen aukioloajat. Sivuston Google-pohjainen kartta ja reittihaku neuvovat tarkan sijainnin ja ajo-ohjeet perille. Teiden varsilla avoimiin kirkkoihin johdattavat tutut Tiekirkko-liikennemerkit.

Mitäpä jos tänä kesänä kiertäisit kirkkoja teemoittain?

Kesän 2017 Tiekirkkojen uutuusteema keskittyy Josef Stenbäckin suunnittelemiin kirkkoihin. Stenbäck tunnetaan tuotteliaimpana suomalaisena kirkkoarkkitehtina, joka suunnitteli 35 kirkkorakennusta ympäri maata. Stenbäckin suunnittelemista kirkoista tiekirkkoina toimivat muun muassa Kemin kirkko, Mikkelin tuomiokirkko sekä Kotkan kirkko.

Ahkerille kotimaan kiertäjille on tarjolla myös satakunta lasimaalauskirkkoa tai yli 30 keskiaikaista kivikirkkoa. Tiekirkkojen listalla on myös muutama Alvar Aallon luomus. Menneiden vuosisatojen puusepäntaitoja voi ihastella lukuisissa puisissa kirkkorakennuksissamme.

Bongaa Tiekirkkoauto ja osallistu kesäkisaan

Kesällä 2017 tien päällä tai kesätapahtumissa, kuten asuntomessuilla ja SuomiAreenassa, voi törmätä värikkääseen Tiekirkkoautoon, josta kannattaa napata kuva ja osallistua samalla kuvakilpailuun. 20.8. mennessä tunnuksella #tiekirkot jaettu kesäautokuva osallistuu kilpailuun, jossa palkintoina on matkapuhelin. Kilpailu jatkuu 31.7.2017 asti.

Katso lisää:

www.tiekirkot.fi