Tartu virteen! Aikuisten virsikisa käynnistyy lokakuussa

Esittäisitkö mielelläsi lempivirtesi yleisölle? Haluaisitko tutustua uusiin virsiin? Opettelisitko vielä tuntemattomia veisuja yhdessä ystävien kanssa? Jos näin on, on aikuisten virsikisa juuri sinua varten!

Suomen Kirkkomusiikkiliiton järjestämän Virsikisan tarkoituksena on innostaa aikuisia laulamaan ja tutustumaan suomalaiseen virsiperinteeseen.

Kisaan voivat osallistua kaikki rippikoulun käyneet nuoret ja aikuiset. Virsikisassa kilpaillaan kolmen tai neljän hengen joukkueissa.

Kilpailussa ei kilpailla laulutaidosta, vaan virsientuntemuksesta ja kisan tehtävät liittyvät mukaan valittuihin virsiin. Seurakunta- ja piirikisaan Kiekkomusiikkiliitto on valinnut 40 virttä ja finaaliin 20 virttä lisää, eli yhteensä 60 virttä. Laulamisen lisäksi kisassa tarvitaan siis virsien monipuolista tuntemista ja virsikirjan käytön osaamista.

Kilpailuun kuuluvia virsiä ja virsikirjan käyttöä harjoitellaan yhdessä joka toinen keskiviikko alkaen 9.10. Tasalan Kamarissa. Harjoituksia johtavat kanttorit Sini Nieminen ja Jukka Saarinen. Harjoituksiin voivat osallistua kaikki joukkueet.

Kisa koostuu useasta osiosta. Helmikuussa 2014 joukkueet kisailevat virsitiedoista seurakunnittain ja seurakunnan joukkueista valitaan joukkue maaliskuussa järjestettävään piirikisaan. Loppukilpailu järjestetään toukokuussa 2014 Turun tuomiokirkossa.

Kilpailuun ilmoittaudutaan 1.10.-30.11.2013 välisenä aikana kanttori Sini Niemiselle, sini.nieminen@evl.fi.