Tule ja katso on vuoden 2011 Laatulehti

Raision seurakunnan julkaisema Tule ja katso -lehti on valittu vuoden Laatulehdeksi Kotimaa-yhtiöiden vuosittaisessa Laatuseminaarissa. Voittajan valitsi Journalistiliiton puheenjohtaja Arto Nieminen.

- Tule ja katso -lehti on hyvää journalismia edustava, mallikas kokonaisuus, joka käsittelee ansiokkaasti ajankohtaisia aiheita paikallisesta ja ihmisläheisestä näkökulmasta. Pienten tekojen kautta on saatu suuria aikaan, Nieminen totesi.

Vuoden ensimmäisen lehden ympäristöaukeamaa kiiteltiin hyväksi esimerkiksi erityisen ajankohtaisen aiheen onnistuneesta käsittelystä.

Lehden päätoimittaja Riikka Leskinen riemuitsee siitä, että suhteellisen pienin voimavaroin toteutettava lehti pärjäsi isompiensa joukossa. Hän uskoo, että painetulla lehdellä on pysyvä sija niin lukijoiden arjessa, kuin mediakentällä.

- Painettu lehti tulee lähelle ihmistä ja se koskettaa kaikkia aisteja. Ihmiset haluavat selata ja kosketella lehteä ja silmäillä juttujen lisäksi muutakin kokonaisuutta. Kosketeltavuus on lehden voima. Uskon siihen, että sähköinen media ei tule koskaan viemään printtilehtien paikkaa kokonaan, sanoo Leskinen.

Menestyksen taustalla on Leskisen mukaan myös hyvin toimiva tiimi.

- Kunnia kuuluu koko organisaatiolle: Meillä on idearikas tiimi, hyvät toimittajat, hyvä Erkki Kiisken suunnittelema graafinen pohja. Kotimaa-yhtiöiden taittaja Riitta Reinikainen tekee myös erinomaista työtä, Leskinen kiittää.

Vuoden Laatulehti valitaan vuosittain kustannusosakeyhtiö Kotimaan kustantamista lehdistä. Palkinnon tarkoitus on kannustaa journalistisesti ja graafisesti korkealaatuiseen viestintään, joka tukee kirkon perustehtävän suorittamista.

Kustannusosakeyhtiö Kotimaan kustannustoiminnan piiriin kuuluu 27 seurakuntalehteä ja 7 kirkollisten järjestöjen ja kirkon keskusten lehteä.

Tule ja katso -lehteä voi lukea sähköisessä muodossa osoitteessa: Tule ja katso. Lehti on tallennettu pdf-muotoon.

Tiina Piha