Tuttuja kansanlaulusäveliä Helatorstain messussa 25.5.

Helatorstain messua vietetään Raisiossa Kansanlaulukirkkona. Messun musiikkina on suomalaisia kansansävelmiä, jotka Anna-Mari Kaskinen on sanoittanut uudelleen messukäyttöä varten. Messussa yhdessä laulettavia, monille tuttuja kansanlaulusävelmiä ovat Kotimaani ompi Suomi, Täällä Pohjantähden alla, Tuonne taakse metsämaan, Tääl´ yksinäni laulelen, Arvon mekin ansaitsemme, Tein minä pillin pajupuusta, On suuri sun rantas autius jne. Kansanlaulukirkko on suosittu eri puolilla Suomea ja myös Raisiossa se on aiemminkin kerännyt runsaasti väkeä kirkkoon laulamaan tuttuja lauluja uudella tavalla.

Helatorstaita vietetään neljäntenäkymmenentenä päivänä pääsiäisestä Kristuksen taivaaseenastumisen muistoksi. Messussa saarnaa Jyrki Rautiainen, liturgina on Antti Pajunen ja musiikista vastaa kanttori Stephen Evans. Mukana helatorstain kansanlaulukirkossa on myös mestaripelimanni ja puuseppä Pentti Kylä-Heiko Laitilasta oman kotitekoisen viulunsa kanssa.

Tervetuloa mukaan Helatorstain messuun suomalaisen kansanmusiikin sävelin!
Raision kirkossa torstaina 25.5. klo 10.