Uurnahautausmaan käyttöönottoa juhlitaan

Raision uusi uurnahautausmaa otetaan käyttöön sunnuntaina 30.5. Käyttöönottoa juhlitaan klo 10 alkavassa messussa. Messun jälkeen siirrytään juhlakulkueena uudelle alueelle, Graniittiristin juurelle, jossa kirkkoherra Pertti Ruotsalo siunaa uuden uurnahautausmaan.

Käyttöönoton jälkeen seurakunta tarjoaa juhlakahvit seurakuntatalossa. Tilaisuuteen ovat kaikki seurakuntalaiset tervetulleita.

Raision seurakunnan hautausmaan laajennustyöt valmistuivat marraskuussa 2009. Laajennetun uurnahautausmaan lisäksi seisoo Ikirauhan Kallioilla kuusi metriä korkea graniittiristi, seurakunnan uusi maamerkki.

Näkyvän maamerkin lisäksi uurnahautausmaata on laajennettu ja Kirkkauden Kappeliin on tehty muutoksia. Kirkkauden Kappeliin valmistuneeseen nimikivipilariin voi jatkossa kiinnittää vainajien nimilaatat. Kappelissa on myös tila uurnien säilyttämistä varten.

Kirkkauden Kappelin tuntumaan on valmistunut uusi, noin 130 m2 suuruinen muistolehto. Alue liittyy Kirkkauden Kappelin pohjoispuolella olevaan jyrkkään kalliorinteeseen.

Suurimpana haittana Ikirauhan Kallioilla on kulun ja käytön kannalta ollut luonnonkivikäytävä, joka on epätasainen kulkea. Epätasaisuuden lisäksi nousu mäelle on jyrkkä. Laajennustöiden yhteydessä ongelmiin on puututtu. Osa luonnonkivikäytävästä on pinnoitettu graniittilaatoituksella ja jyrkimpään kohtaan on rakennettu kaide. Näillä muutoksilla kulku uurnahautausmaalle helpottuu huomattavasti.