Uusi kappalainen valitaan toukokuussa

Monta vuotta Raisiossa pappina kappalaisen virassa toiminut Markku Ahlstrand valittiin kirkkoherraksi Merimaskuun, jossa hän aloitti toukokuun alussa.

Kappalaisen virka on seurakunnan vakinainen papin virka, mikä merkitsee sitä, että kappalainen valitaan vaalilla. Tuomiokapituli julisti viran haettavaksi siten, että hakuaika päättyi 22.4.

Hakijoita on kaikkiaan yhdeksän. Hakijoiden nimet löytyvät seurakunnan nettisivuilta, www.raisionseurakunta.fi/content/kappalaisen-virkaa-hakeneet

Raision seurakunnan kirkkovaltuusto toimittaa kappalaisen vaalin kokouksessaan 27.5. Uusi kappalainen aloittaa virassa syyskuun tai lokakuun alussa.

Raision seurakunnassa on tällä hetkellä 8 pappia: kirkkoherra, 4 kappalaista ja 3 seurakuntapastoria. Seurakuntapastoreja ei valita virkaan vaalilla, vaan niihin virkoihin tuomiokapituli antaa papille viranhoitomääräyksen.

Seurakunnassa kaikki papit pitävät vuorollaan jumalanpalveluksia hartauksia ja rippikouluja sekä toimittavat kasteita, vihkimisiä ja hautaan siunaamisia. Lisäksi jokaiselle papille on määritelty oma vastuualue lapsi-, nuoriso-, aikuis- tai diakoniatyön saralta. Tarkoitus on, että uusi kappalainen tulee työskentelemään erityisesti aikuistyössä.