Vapaaehtoistyön viikko Raisiossa 6.-9.11.

Raision vapaaehtoistyön viikolla tehdään hyvää Pyhän Martin tapaan.
Hyvän tekeminen on ollut Raisiossa arvossa pitkään. Raision vaakunassakin ratsastaa Pyhä Martti, joka leikkaa viitastaan palan antaakseen sen lämmöksi kerjäläiselle.

Vapaaehtoistyön viikolla halutaan tuoda esiin vapaaehtoistyön merkitystä ja innostaa mukaan uusia vapaaehtoisia. Vapaaehtoistyön viikon taustavoimina ovat Raision kaupunki, Raision seurakunta, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri sekä muita järjestöjä, joiden tarjolla olevia vapaaehtoistöitä on kerätty netistä löytyvälle vapaaehtoistyo.fi –sivustolle.

Kuka tahansa voi ilmoittautua vapaaehtoiseksi vapaaehtoistyo.fi/raisio  -sivustolla. Raisiossa voisi esimerkiksi antaa läksyvalmennusta, ryhtyä kylämummiksi tai -vaariksi, tai lajitella vähävaraisille lapsiperheille lahjoitettuja joululahjoja.

Vapaaehtoistyön viikolla järjestetään aiheeseen liittyvää ohjelmaa eri puolilla kaupunkia:

Maanantaina 6.11. klo 9–12:
Avoimet ovet Perhekeskus Satelliitissa (Lumparlankatu 18)

Tiistaina 7.11. klo 10-15:
Ohjelmaa Tasalan Kamarissa (Tasalanaukio 5)
Lisäksi Hulvelan palvelukeskuksessa ja Raision terveyskeskuksen sairaalan kuntoutusosastolla yli 30 Turun Ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelijaa vapaaehtoistyössä.

Keskiviikkona 8.11. klo 10-20:
Kauppakeskus Myllyssä vapaaehtoistyön esittelyä, ”mummosimulaattori” ja Hali-Bernien vierailu.

Torstaina 9.11. klo 18–19:
Martin juhla kutsuvieraille Martinsalissa: Raision kaupungin ja Raision seurakunnan järjestämässä kiitosjuhlassa juhlitaan vapaaehtoistyötä Raisiossa ja kiitetään vapaaehtoistyön tekijöitä.

Lisätietoja tarjolla olevista vapaaehtoistöistä:
www.vapaaehtoistyo.fi

Tervetuloa mukaan tekemään hyvää!