Voimasanoja 200 vuotta

Suomen vanhin kristillinen järjestö, Suomen Pipliaseura täyttää tänä vuonna 200 vuotta. Samalla juhlitaan suomenkielisen Raamatun 370-vuotisjuhlaa ja nykyisen kirkkoraamatun 20-vuotisjuhlaa.

Pipliaseura perustettiin Turussa vuonna 1812. Tsaari Aleksanteri I myönsi luvan seuran perustamiseen ja lahjoitti osan perustamispääomasta. Englannin Pipliaseurasta saatiin avustus työn aloittamista varten. Tavoitteena oli, että jokaiseen suomalaiseen kotiin saataisiin Raamattu. Tavoite saavutettiin seuraavan sadan vuoden aikana.

1900-luvun aikana Pipliaseurasta, entisestä avunsaajasta, kasvoi aktiivinen kansainvälisen raamattutyön edistäjä. Suomen Pipliaseura on nykyään osa Yhtyneiden raamattuseurojen maailmanlaajuista verkostoa, jolla on toimintaa 200 maassa. Pipliaseurojen keskeisenä tehtävänä on edistää raamatunkäännöstyötä eri kansojen parissa.

Pääjuhla Turussa, juhlintaa myös Raisiossa
Raamattuvuoden pääjuhlaa vietetään Turussa 24.5.-27.5. teemalla Väkevästi Turku.  Raamattuvuoden juhlaan kuuluu erilaista ohjelmaa aina perjantain Piplia-illanvietosta lauantain opastettujen kävelykierrosten kautta sunnuntain päätösjuhlaan Turun Tuomiokirkossa.

Raamattuvuotta juhlitaan myös Raision kirkossa Helluntaina 27.5. järjestettävässä messussa. Messussa saarnaa Pipliaseuran sidosryhmäkoordinaattori Anne Huoponen.

Messun jälkeen Pipliaseura tarjoaa bussikuljetuksen yhteisille kirkkokahveille Turun Tuomiokirkon torille sekä klo 12.30 alkavaan päätösjuhlaan Tuomiokirkkoon.

Bussikuljetukseen tulee ilmoittautua etukäteen viimeistään 23.5. lähetyssihteeri Katja Koskensalo 044-7160 376 tai katja.koskensalo@evl.fi.

Lisätietoja Raamattuvuoden pääjuhlan ohjelmasta www.raamattuvuosi2012.fi.