Yhteistyötä lasten ja perheiden parhaaksi

PAPPILAN PERHETALO ON LAPSIPERHEIDEN OLOHUONE
Raision seurakunta on järjestänyt lapsille ja vanhemmille suunnattua perhetoimintaa jo vuosia. Pappilan perhetalon toimintaa järjestetään tästä syksystä alkaen yhteistyössä Raision kaupungin kanssa. Perhetalon toiminnasta vastaa kaksi ohjaajaa, joista toinen on seurakunnan lastenohjaaja ja toinen Raision kaupungin palkkaama lastenhoitaja. Toimintaan osallistuminen ei vaadi etukäteen ilmoittautumista. Perhetalo on lapsiperheiden "olohuone" Raision seurakuntatalossa. Fyysisesti tila käsittää suuren huoneen, jossa vanhemmat voivat tavata toisiaan ja lapset leikkiä muiden ikäistensä kanssa. Halutessaan vanhemmat voivat lapsineen osallistua monenlaiseen ohjattuun toimintaan mm. askarteluun, lauluun, leikkiin sekä hiljentymiseen. Hiljentymishetki sisältää lyhyen, lapsilähtöisesti suunnitellun hartauden, laulua ja rukouksen. Hiljentymishetkeen osallistuminen on vapaaehtoista. Perhetalo on avoinna ti, ke ja to klo 9-12 Raision seurakuntatalossa.
Lisätietoja: lapsityönohjaaja Johanna Salonen p. 044 7160 370.

OHJATTUA PUISTOTOIMINTAA WANHAN PAPPILAN PUISTOSSA
Tämän syksyn uutuutena seurakunnan lapsi- ja perhetyön parissa on aloitettu puistotoiminta, jota myöskin järjestetään yhteistyössä Raision kaupungin kanssa. Puistotoimintaa järjestetään Wanhan Pappilan puistossa (Kirkkoherrankuja 2) maanantaisin ja perjantaisin klo 9.30 - 12.00. Syksyn kaatosateiden ja talven paukkupakkasten aikaan puiston lapsilla ja ohjaajilla on mahdollisuus käyttää sisätiloja. Toiminta noudattaa kuitenkin pitkälti periaatetta: ulkona säällä kuin säällä. Puistotoiminnassa lapsella on mahdollisuus osallistua ohjattuun ulkoiluun ja siellä tapahtuvaan leikkiin saman ikäisten lasten kanssa. Toiminnasta vastaavat Raision seurakunnan lastenohjaaja ja Raision kaupungin lastenhoitaja. Toiminta on tarkoitettu lapsille, joilla ei ole kunnallista tai yksityistä päivähoitopaikkaa. Toimintaan voivat osallistua 2 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat alle kouluikäiset lapset. Puistotoimintaan ilmoittaudutaan hakulomakkeella, joka löytyy osoitteesta www.raisio.fi/varhaiskasvatus.
Lisätietoja puistotoiminnasta:
Lapsityönohjaaja Johanna Salonen p. 044 7160 370
Päiväkodinjohtaja Satu Ojala p. 044 797 1050.