Yhteisvastuukeräys 2017 on alkanut

Mikä on Yhteisvastuukeräys?

Yhteisvastuukeräys on evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa, kehitysmaissa ja maailman konfliktialueilla.

60 % tuotosta menee Kirkon Ulkomaanavun välityksellä pitkäjänteiseen kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun. 20 % käytetään vuosittain valittavaan kohteeseen Suomessa ja 20 % kirkon ja seurakuntien tekemään avustustyöhön.

Keräys järjestetään vuosittain helmi-huhtikuussa. Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Yhteisvastuukeräys on myös asennekasvatuskampanja rahan keräämisen ja avustamistyön rinnalla. Keräyksellä halutaan herättää keskustelua maailmassa lähellä ja kaukana olevan hädän syistä. Sillä halutaan muistuttaa meitä myös lähimmäisen rakkaudesta.

Yhteisvastuu 2017 torjuu ihmiskauppaa

Ihmiskauppa on yksilöön kohdistuva rikos ja vakava ihmisoikeusloukkaus. Ihmiskauppaa ja siihen rinnastettavaa hyväksikäyttöä pidetään yhtenä tämän hetken suurimmista ihmisoikeushaasteista.

Suomessa vuoden 2017 yhteisvastuuvaroin autetaan ihmiskaupan uhreja yhteistyössä Pro-tukipiste ry:n, Rikosuhripäivystyksen, Pakolaisneuvonta ry:n ja Monika-Naiset liitto ry:n kanssa. Keräysvaroin kehitetään tukihenkilötoimintaa ja etsivää työtä, vahvistetaan työntekijöiden osaamista tunnistaa ja tavoittaa ihmiskaupan uhreja, tarjotaan kriisiapua majoituksen, ruoan, hygienian ja vaatetuksen järjestämiseen, mahdollisuus tulkin käyttöön sekä matalan kynnyksen oikeudellista neuvontaa.

Keräysvaroin tuettava kansainvälinen työ keskittyy erityisesti konfliktien keskellä asuvien nuorten auttamiseen, jotta he pystyisivät rakentamaan kohtuullisen elämän, eivätkä joutuisi ihmissalakuljettajien ja ihmiskaupan uhreiksi. Jordaniassa avustustyön painopisteenä ovat koulutus ja psykososiaalinen tuki noin 12−30-vuotiaille leireillä ja paikallisissa yhteisöissä asuville Syyrian pakolaisille.

Yhteisvastuu 2017 katsoo ihmiskauppaa sekä Lähi-Idän konflikteja pakenevien ihmisten että suomalaisyhteiskunnan näkökulmista. Vaikka olosuhteet ovat erilaiset, ihmiskaupan taustalta kaikkialla maailmassa löytyy köyhyyttä, vaikeita elämäntilanteita ja suuria unelmia paremmasta tulevaisuudesta sekä toisista piittaamatonta oman edun tavoittelua ja julmaa hyväksikäyttöä.

Auttamalla pakolaisia rakentamaan kohtuullisen elämän lähellä omaa kotiseutuaan, vähennämme riskiä, että he joutuisivat ihmissalakuljettajien ja ihmiskaupan uhreiksi. Kun ihmisillä on ohjat omissa käsissään, he eivät vaivu epätoivoon, jota ihmissalakuljettajat hyödyntävät kaupatessaan vaarallisia palveluitaan.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Näin voit osallistua ja auttaa:

• Ryhdy kerääjäksi
    • Voit kerätä lippaalla tai listalla tuottoa keräyksen hyväksi vaikkapa omalla asuinalueellasi. Oiva tapa tavata ja tutustua myös naapureihin ja tavata ystäviä.
  • Tule mukaan tapahtumiin:
    • Kaiken kansan talvirieha Wanhan Pappilan pihalla lauantaina 4.3. klo 10-12
    • Hengellisten toivelaulujen yhteislaulukonsertti seurakuntatalolla sunnuntaina 12.3. klo 15
  • Osta Yhteisvastuu-tuotteita:
    • Paitoja, pöytäliinoja, heijastimia, tiskirättejä, parkkikiekkoja ym. vaikkapa Ystävänpäivälahjaksi.
  • Voit myös tehdä lahjoituksen keräystilille.

Lisätietoa yhteisvastuukeräyksestä, sen kohteista ja eri tavoista osallistua ja auttaa:
www.yhteisvastuu.fi

tai