Yhteisvastuukeräys käynnistyi, varat Haitin hätäapuun

Haitissa tapahtuneen tuhoisan maanjäristyksen vuoksi, vuoden 2010 Yhteisvastuukeräys käynnistyi jo eilen. Eloonjääneet tarvitsevat kipeästi ensiapua, ruokaa, vettä ja lääkkeitä.  Raision seurakunnan sunnuntain 17.1. messun kolehti kerätään Kirkon Ulkomaanavun hyväksi ja ohjataan Haitin hätäapuun.

Kirkon Ulkomaanapu on jo aloittanut avustustyön Haitissa ja lähettää maahan lisää avustustyöntekijöitä. Avustustyön käynnistämiseen Kirkon Ulkomaanapu on myöntänyt 150 000 euroa hätäapua.

Haitissa kuolonuhrien määrän pelätään nousevan yli sataantuhanteen. Sähköt, vesi ja tietoliikenneyhteydet ovat tällä hetkellä poikki. Jo tapahtuneiden voimakkaiden jälkijäristyksen lisäksi uusia pelätään.

"Tilanne Haitissa on erittäin vaikea ja avustustyö pitää saada nopeasti käyntiin. Ihmiset tarvitsevat ensiapua, vettä, ruokaa, suojaa ja huopia. Ryhdymme toimittamaan niitä välittömästi, ja tarvitsemme suomalaisilta tätä varten tukea", humanitaarisen avun yksikön päällikkö Maritta Niskanen-Tamiru kertoo. Ulkomaanavun ja sen kumppaneiden työntekijät selviytyivät järistyksestä. Työtä Haitissa johtaa suomalainen Sylvia Raulo.

Kaikki ennen Yhteisvastuun virallista avausta 7.2. tulleet lahjoitukset menevät lyhentämättöminä Kirkon Ulkomaanavun Haitin hätäapuun. Tämän jälkeen keräys jatkuu normaalisti ja varoja kerätään köyhille lapsiperheille Suomessa ja Haitissa.
Ole nyt arkienkeli ja lahjoita Yhteisvastuun tilille Nordea 208918-6775 tai verkossa www.yhteisvastuu.fi.