Hautajaisjärjestelyt

Hautajaisjärjestelyt aloitetaan ottamalla yhteyttä joko Raision seurakunnan seurakuntatoimistoon tai yksityiseen hautaustoimistoon.

Osa hautajaisjärjestelyistä on mahdollista hoitaa suoraan seurakunnan kanssa. Tällaisia ovat muun muassa siunaustilaisuuden varaus ja hautapaikan valinta.

Seurakuntatoimistossa sovitaan:

• siunaustilaisuuden ajanvaraus
  • mahdollisen seurakunnan tiloissa järjestettävän muistotilaisuuspaikan varaus
  • hautaustapa (arkku, uurna, sirottelu)
  • selvitetään hautaoikeus jo olemassa olevaan hautaan tai käydään läpi uuden hautapaikan varaamiseen liittyvät asiat
  • uurnanlaskuajan varaus
  • hautaushinnat
  • hautapaikkamaksut
  • haudanhoitomaksut

Siunaustilaisuutta varten seurakunnalta saa korvauksetta käyttöön arkkualban (arkun päälle laitettava valkoinen vaate/peite). Arkkualbaa voidaan käyttää tuhkahautaamisissa, jolloin tuhkaukseen menevä arkku ei ole lainkaan näkyvillä. Seurakunnasta saa veloituksetta käyttöön myös kuljetusuurnan, jolloin vainajan tuhkalle ei tarvitse hankkia uurnaa.

Raision seurakunnan seurakuntatoimiston osoite on Kirkkoherrankuja 2, p. 02 436 0300, sähköposti: virasto.raisio@evl.fi .

Liikeyrityksinä toimivat yksityiset hautaustoimistot huolehtivat vainajan kuljetuksista, myyvät arkkuja ja uurnia sekä hoitavat monet muutkin omaisten pyytämät hautaukseen liittyvät asiat.