Ympäristö

Raision seurakunta on toiminut jo usean vuoden ajan aktiivisesti luomakunnan puolesta. Ympäristö-sivujen myötä löydät tietoa tästä työstä sekä siitä, miten voit itse huolehtia luomakunnasta.

Raision seurakunnan työ luomakunnan ja ympäristön hyväksi perustuu Raamattuun. Raamatusta löytyy monia luonnon kestävään käyttöön liittyviä ohjeita. Meidän tehtävänämme on viljellä ja varjella - siis huolehtia koko luomakunnasta. Huolenpito luomakunnasta ilmaisee myös kunnioitusta Jumalaa kohtaan Luojana.

Ympäristödiplomi sitouttaa

Raision seurakunta on ollut ympäristödiplomi-seurakunta vuodesta 2007. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikessa seurakunnan toiminnassa pyritään ottamaan ympäristöasiat huomioon kestävällä tavalla.

Nykyinen ympäristödiplomi on voimassa vuosien 2015-2019 ajan. Kirkkohallitus julkaisee vuonna 2019 uuden ympäristödiplomin käsikirjan. Tämän vuoksi Raision seurakunta ei uusi diplomia vielä vuoden 2019 aikana, mutta pitkäjänteinen työ ympäristön hyväksi jatkuu jatkuvan laadunparantamisen hengessä myös vuonna 2019.