Eräs ihmisen perustarpeista

1.11.2018

Moni kaipaa juuri nyt valoa. Valo on ihmiselle lähes yhtä tärkeää kuin vesi ja ruoka. Itsekin katselin jo heinäkuun helteillä itselleni kirkasvalolamppua, koska elämän matkamittarin saadessa yhä suurempia lukemia marraskuu tuntuu yhä pimeämmältä.

Tuntuu kuin kirkkovuosi muistaisi tässä kohden kaikkia pimeyden väsyttämiä. Pyhäinpäivänä syttyvät kynttilät haudoille ja Valvomisen sunnuntaina puhutaan viisaista ja vähemmän viisaista morsiusneidoista, joilla toisilla riitti lampussa öljyä odottaa sulhasta ja toisten lamppu sammui yön pimeyteen. Tämä on vertaus Jeesuksen paluuseen valmistautumisen tärkeydestä. Marraskuussa on myös Kristuksen kuninkuuden sunnuntai eli tuomiosunnuntai. Se kertoo historian lopusta ja Kristuksen paluusta kuninkaana valaisemaan ja tuomitsemaan koko maailman.

"Minä olen maailman valo. Se, joka seuraa minua, ei kulje pimeässä, vaan hänellä on elämän valo."  Näin kohtikäyvästi sanoi Jeesus. Hänen sanansa ovat mietiskelyn ja pohdinnan arvoiset. Mitä ne sinulle sanovat?

Vesa Siltala,
pastori