Skip to content

Blogi

Edessä reitti tuntematon aukeaa

Ilotulitusraketit ovat räiskyneet ja paha on paukuteltu taivaan tuuliin. Tinoja on valettu ja niistä on yritetty ennustaa tulevaa, esimerkiksi sitä, tuoko uusi vuosi mukanaan muutoksia, rahaa vai matkoja.

 

Minulta jäivät raketit ampumatta ja tinat valamatta, mutta vuodenvaihde on erityisesti tänä vuonna merkinnyt minulle eräänlaista matkalle lähtöä. Tuttu ja turvallinen toimintaympäristö on jäämässä hetkeksi taakseni.

 

Monenlaisia valmisteluja olen tehnyt, järjestänyt asioita, ja yrittänyt saada keskeneräisiä valmiiksi. Pakannutkin olen, tosin suurimmaksi osaksi tarpeettomiksi käyneitä papereita roskakoriin ja silppuriin. Kaikkien käytännöllisten valmistelujen ja siivousten keskellä, olen tehnyt myös matkaa omaan työhöni ja itseeni. Monenlaisia merkkejä ja merkityksiä, kiitollisuuden ja ilon aiheita olen löytänyt elämäni kartasta.

 

Uuden tehtävän edessä tuntuu siltä, että edessäni on uusi karttalehti, jossa ei näytä olevan paljoakaan tuttuja maamerkkejä. Sen verran olen elämässäni suunnistanut, että tiedän, miten hankalaa ja epävarmaa on kulkea tuntemattomassa maastossa ilman kunnon karttaa tai GPS-laitetta.

 

Tunnistettavaa polkua ei kenties näy ollenkaan tai monet tiet risteilevät edessä. Risteyksessä pitäisi sitten valita oikea suunta ja tie, mille astua: jatkaako suoraan eteenpäin, valitako toinen tie, jota kulkea, vai peräti kääntyä takaisin.

 

Epävarmuuden hetkenä, uuden ja tuntemattoman edessä, mieleeni nousevat virren 525 sanat. Tuon virren eri säkeistöt ovat kulkeneet mukanani pitkään, mutta tätä vuotta alkaessani seuraavat säkeistöt ovat olleet rukouksenani:

 

”Yhtä pyydän, Vapahtaja, tänään yhtä pyydän vain:
Näytä yhden päivän matka, askel, jonka tänään sain.
Keiden kanssa, mihin suuntaan polku tänään avautuu?
Millä tavoin Isän tahto meissä tänään tapahtuu?Anna, Kristus, rohkeutta mennä maastoon tiettömään,
jossa merkkejä en tunne, vaille vastausta jään.
Juuri siellä sinuun juurrun, vastuuseen viet laajempaan,
taikka suostun vähimmässä uskollinen olemaan.”

 

Hyvän Jumalan siunausta kaikkiin päiviisi ja kaikille poluillesi!
Katarina Engström

kanttori