Skip to content

Blogi

Elämän pelikentällä

Vietin viime viikonlopun poikani jalkapalloturnauksessa. Kentän valtasivat nuoret miehet intoa puhkuen, oli kevään ensimmäinen turnaus. Pelejä oli paljon ja vastustajat vaihtuivat. Päästiinpä jossain pelissä ratkaisuhetkillä rangaistuspotkuihin saakka. Jännitys oli käsin kosketeltavaa.

 

Usein poikani pelejä seuratessani huomaan, miten paljon yhtäläisyyttä on jalkapallon pelaamisessa ja meidän ihmisten elämässä. Kentällä puolustetaan ja hyökätään. Joku pelaa keskikentällä ja toiset laitalinkkeinä, jotta pallo saataisiin liikkumaan toivottuun suuntaan. Kärkipelaaja viimeistelee hyvän pohjatyön ja lopputuloksena voi olla maali. Maalivahti ohjaa ja kannustaa joukkuetoverei-taan ja seisoo muurina maalin edessä. Välillä tulee kolhuja ja kaatumisia ja välillä tarvitaan ero-tuomaria selvittämään tilanteita. On ilo huomata, että pelikentällä nuorilla miehillä on tahto ja myös rohkeus pelata reilua peliä.

 

Välillä itse huomaan, että säännöt elämän pelikentillä tahtovat unohtua. Tulee sanottua tai tehtyä ikävästi, unohdettua lähimmäinen. Silloin muistan nuo nuoret miehet kentällä, heidän herkkyytensä lukea pelin kulkua ja ottaa huomioon pelaajatoverinsa, pelasivatpa he sitten omassa tai vastustajan puolella. Rukoilen hiljaa mielessäni: Jumala, anna minulle rohkeutta, herkkyyttä ja ennen kaikkea tahtoa elää Sinun tahtosi mukaan elämämme pelikentällä.

 

Päivi Leino

diakoniatyöntekijä