Skip to content

Blogi

Enkeleillä on paljon tehtävää

Jeesuksen luo tuotiin lapsia, jotta hän koskisi heihin. Opetuslapset moittivat tuojia, mutta sen huomatessaan Jeesus närkästyi ja sanoi heille: ”Sallikaa lasten tulla minun luokseni, älkää estäkö heitä. Heidän kaltaistensa on Jumalan valtakunta. Totisesti: joka ei ota Jumalan valtakuntaa vastaan niin kuin lapsi, hän ei sinne pääse.” Hän otti lapset syliinsä, pani kätensä heidän päälleen ja siunasi heitä. (Mark. 10:13-16)

 

Mikkelinpäivä on perinteisesti ollut enkelien ja lasten päivä. Se muistuttaa meitä näkymättömistä voimista, jotka ympäröivät ja varjelevat meitä ja tuovat elämäämme turvallisuutta. Jumalan sana lupaa: ”Minä lähetän enkelin kulkemaan sinun edelläsi, suojelemaan sinua matkalla ja viemään sinut siihen paikkaan, jonka olen sinulle varannut.” (2 Moos. 23:20) ”Hän antaa enkeleilleen sinusta käskyn varjella sinua, missä ikinä kuljet, ja he kantavat sinua käsillään, ettet loukkaa jalkaasi kiveen.” (Ps. 91:11-12)

 

Monet meistä ovat kokeneet nämä Jumalan sanan lupaukset todeksi omassa elämässään. Ehkä joku havahtuu vasta nyt ajattelemaan, että näinhän on ollut minunkin elämässäni. Olemme kuvitelleet, että se oli sattumaa. Mutta jospa sattumaa ei olekaan. On vain hyvän Jumalan johdatus. Jumalan näkymättömät voimat ovat varjelleet, suojelleet ja vieneet perille. Jumalan enkelit ovat olleet toimessaan.

 

Mikkelinpäivän evankeliumi – lasten evankeliumi – luetaan aina kasteen yhteydessä. Siinä Jeesus ottaa lapsia syliinsä ja siunaa heitä. Se on yksi Raamatun kauneimmista ja vaikuttavimmista kuvista: Jeesus lapset sylissään!

Moni meistä säilyttää yhtenä elämänsä rakkaimmista muistoistaan muistoa isän tai äidin, mummun tai papan sylissä istumisesta. Jollekin tämän muiston puuttuminen tuottaa ehkä jatkuvaa kipua. Syli on tärkeä paikka jokaiselle lapselle.

 

Evankeliumissamme kerrotaan myös, että Jeesus siunasi lapsia. ”Siunatkaa älkääkä kirotko!”, kehottaa Raamattu. Siunausta lapset myös tarvitsevat. Pieni savolaistyttö sanoi mummulle tämän tulleessa illalla laittamaan lapsenlastaan nukkumaan ja rukoilemaan iltarukousta: ”Siunoo ja silitä!” Siinä on meille kehotusta.

 

Rakas taivaallinen Isäni!
Kiitän Sinua kaikesta huolenpidostasi ja varjeluksestasi.
Kiitos siitä, että olet lähettänyt enkeleitä minunkin elämääni.
Kiitos siitä esimerkistä, jonka Poikasi Jeesus antoi ottaessaan syliinsä lapsia ja siunatessaan heitä.
Kiitos, että tämän päivän saan jättää kokonaan Sinun käsiisi.
Aamen.

 

Erja Andersson
diakoniatyöntekijä