Skip to content

Blogi

Erityinen puu

Alakoulujen kevätkirkossa meillä oli puu, aivan erityinen puu, jonka kaikki hedelmät olivat erilaisia, mutta jotain niissä oli yhteistä. Yhteistä oli se, että jokainen hedelmä oli hyvä. Näiden hedelmien nimet olivat rakkaus, ilo, rauha, kärsivällisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, lempeys ja itsehillintä. Gal. 5:22

Jokainen hedelmäpuu saa alkunsa pienestä siemenestä. Malttamattomina me ihmiset odotamme, että puu kasvaisi ja alkaisi tuottaa hedelmää. Kasvaakseen puu tarvitsee hyvän maan ja suotuisat olosuhteet sekä kasvurauhan.

Me ihmiset olemme kuin puu. Kasvumme alkaa hyvin pienestä, ihmissilmiltä näkymättömissä. Mekin tarvitsemme suotuisat olosuhteet, turvallisen lapsuuden ja kasvurauhan varttuaksemme ja vahvistuaksemme.  

Hyvät hedelmät alkavat kypsyä meissä, kun elämme yhteydessä Kristukseen. Pyhän Henki saa ne meissä aikaan ajallaan, ne eivät kypsy pakottamalla. Itse omassa voimassamme emme pysty tuottamaan yhtään hyvää hedelmää. Jokainen hyvä hedelmä on Jumalan antama lahja. Ja näitä hedelmiä meidän tulisi jakaa toistemme kanssa, sillä jaettuina rakkaus, ilo, rauha, kärsivällisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, lempeys ja itsehillintä muuttuvat erityisen hyviksi hedelmiksi.


Eeva Lahti
nuorisotyönohjaaja