Skip to content

Blogi

Hoosianna!

Jeesus ratsasti Jerusalemiin ja sai kuninkaan vastaanoton. Tielle levitettiin vaatteita ja tienvarresta katkottuja lehviä. Ilmassa oli selkeää juhlahenkeä ja riemua. Kuningas otettiin vastaan Hänelle sopivalla tavalla ja huudoin: Hoosianna – auta.

 

Adventin aika kuljettaa meidät jouluun – Vapahtajan syntymäjuhlaan. Haastan sinua tänä aikana miettimään: Mikä on sinun suhteesi Jeesukseen?

 

Jeesus syntyi jouluna, niin kuin on kirjoitettu. Adventin aika valmistaa meitä Kuninkaan saapumiseen. Sytytämme adventtikynttilät. Laulamme tuttuja virsiä ja ehkä jo viritämme joululaulut taajuudelle. Jouluna muistamme Jeesuksen syntymää ja Jeesus -lahjasta iloiten, annamme joululahjat lähimmäisillemme.

 

Jeesus syntyi tallin seimeen. Onko Jeesus Kristus saanut syntyä sinun sydämeesi? Muisteletko vain Jeesusta vai elätkö Hänen kanssaan? Voisiko adventin aika johtaa sinua, joko ensimmäisen kerran tai syventävästi, henkilökohtaiseen Kristuksen tuntemiseen?

 

Jouluna syntien sovittaja tuli maailmaamme ja on siitä lähtien kutsunut meidät syntiset luokseen. Hän tekee niin edelleen – onneksi. Saamme huutaa Hoosianna! – auta, ja uskotko, Hän auttaa.

 

Jaakko Rainerma

pastori