Jo joutui armas aika

Lämmin ja aurinkoinen kesä tuli tänä vuonna aiemmin kuin osasimme edes odottaa. Jo toukokuussa saimme nauttia kauniista päivistä mm. Viherlahdessa, jossa sain viettää työntäyteisiä, mutta ihania päiviä useiden seurakuntalaisten kanssa.

Ensin juhlimme koko päivän vuosina 1948 ja 1953 syntyneiden juhlavuotta yhdessä heidän kanssaan.  Lähetimme 466 kutsua vuodenvaihteessa ja yli sata henkilöä vastasi kutsuun.  Siellä monet tapasivat pitkästä aikaa ikätovereitaan ja toivottavasti syntyi myös uusia tuttavuuksia.  Nauru ja puheensorina täyttivät kesäisen Viherlahden.

Sain viettää Viherlahdessa seuraavankin päivän, nyt monen työikäisen kanssa.  Joukossamme oli monenlaisessa elämäntilanteessa olevia, virkistystä kaipaavia ihmisiä. Heidän ilonsa kauniissa luonnossa olemisesta ja muiden ihmisten hyvästä seurasta oli mieltä lämmittävää.

Viikonlopun jälkeen saimme vielä palata Viherlahteen nauttimaan päivästä seniori-ikäisten kanssa. Silloinkin hyvä ruoka, kaunis luonto, toiset ihmiset ja mukavat keskustelut virvoittivat mieltä ja antoivat iloa.

Näinä päivinä päällimmäisinä tunteina tuntuivat olevan ilo ja kiitollisuus. Siellä ei juurikaan kuulunut murehtimista kesän loppumisesta.   ”Itku pitkästä ilosta!” on kaikille tuttu ja siihen itkuun pitäisi muka varautua jo naurun aikana.  Ei! Nyt pitää nauttia lämmöstä ja auringosta kun sitä on.

Kaikissa näissä erilaisissa päivissä oli muutakin yhteistä kuin ilo ja nauru, saunominen ja uiminen sekä lämmittävä aurinko.  Kuolleista nousemisen ihme näkyi talven jälkeisessä kauniissa vehreässä luonnossa. Yhdessä lauloimme kesän virsiä ja kiitimme Taivaan isää kaikesta siitä hyvästä, jota hän on meille antanut. Pyysimme vielä voimaa jaksaa ja kestää ne kaikki vaikeudet, joita elämä jokaisen kohdalle väistämättä tuo.

Viherlahti on koko koulujen kesäloman ajan varattuna nuorille.  Sen jälkeen siellä alkavat taas leirit erilaisille aikuisryhmille. Niitä odotellessa lämpimästi tervetuloa Wanhan Pappilan pihapiiriin, jossa tiistaisin 4.6 -14.8. pelataan pihapelejä klo 14–16. Niihin saa osallistua tai sitten vain nauttia kesästä katsellen toisten touhuamista.

Ihanaa kesää kaikille!

Leena Nieminen

PS. Tietoa kesän muista tapahtumista Viherlahdessa: