Skip to content

Blogi

Kevään merkkejä

Lenkkeilin eräänä päivänä vieraammalla lenkkipolulla. Havahduin siihen, että tienpientareet olivat keltaisenaan leskenlehtiä ja aurinko lämmitti jo mukavasti kasvoja. Pysähdyin hetkeksi ja kuulin selvästi lintujen laulua. Pystyin ympärilläni aistimaan monia merkkejä, jotka kertovat kevään tulosta.

 

Varma kevään merkki perheessämme on se, että yhä useampi ilta ja viikonloppu kuluu iloisissa merkeissä jalkapallokentän laidalla kannustaessa miehenalkuja pallon perään. Pitkä talvi on eletty sen odotuksessa, että saa jalkaansa uudet nappulatossut ja saa vihdoin pukea päälleen pelipaidan. Kilvan pojat ja valmentajat kannustavat toisiaan mitä hurjempiin onnistumisiin. Talven juoksulenkit ja harjoitukset kantavat hedelmää ja pelaamisen ilo on lähes käsin kosketeltavissa.

 

Jälleen tulevana viikonloppuna pääsen seuraamaan poikani pelejä kentän laidalle. Aurinko lämmittää kasvojani ja keväinen tuuli puhaltaa lempeästi. Onpa tien pientareella leskenlehtiäkin. Saan osani siitä kevään ilosta ja huolettomuudesta, minkä peleistä ja pelaajista voi kentän laidalta aistia.

 

Hiljennyn mielessäni rukoukseen: Taivaan Isä, siunaa näitä elämänsä keväässä olevia nuoria pelin tiimellyksissä ja kaikessa, mitä elämä tuo eteensä. Anna heille elämänrohkeus, luottamus ja ilo siihen, että pidät huolta heistä ja meistä kaikista. Anna kevätauringon lämmittää sydämemme ottamaan vastaan Sinun siunauksesi.

 

Päivi Leino
diakoniatyöntekijä