Kevään tuhinaa

Kevät on useimmille ihmisille ilon ja riemun aikaa. Lumi sulaa, luonto vihertyy. Valo lisääntyy ja linnut laulavat. Jännityksellä odotetaan aurinkoa ja lämpöä.

Itselleni kevät on taakka. Kirkas valo ahdistaa. Se paljastaa kaikki talven piilossa olleet synkät ajatukset ja tehdyt mokat. Esiin tulevat niin likaiset ikkunat kuin koko talven karhun tavoin nukkuneen ja liikkumattoman, rantakunnottoman olemuksen. Tahdon takaisin pimeään piiloon.

Kristuksen kirkkaus on meille kuin kevään valo. Se paljastaa kaiken surkeuden. Se kertoo, että olemme kohdelleet itseämme, toisiamme ja luomakuntaa, jopa Jumalaa, huonosti. Haluamme piiloutua siltä, minkä tuo valo meissä paljastaa.

Kevätahdistukseen on omat hoitokeinonsa. Syntimme ja syyllisyytemme aiheuttaman ahdistuksen hoito-ohje löytyy 1. Joh.1:9.

”Jos me tunnustamme syntimme, niin Jumala, joka on uskollinen ja vanhurskas, antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.”

Valo loistakoon, kaikki on taas kunnossa!

Katja Koskensalo
lähetyssihteeri