Skip to content

Blogi

Kysymyksiä, kysymyksiä - Kristus

Ihmisen mieli on täynnä kysymyksiä. Se on meidän osamme – kysyminen ja keskeneräisyys. Ihmiselämää voisi kutsua pitkäksi kyselykaudeksi. Pienen lapsen ensimmäisiä kysymyksiä ovat kuka olen ja rakastetaanko minua?

 

Murrosiässä kysymykset tulevat rajusti päälle ja ne ovat suoria ja voimakkaita. Aikuisiällä vastauksia ehkä tuntuu jo tulleen esimerkiksi työn tai perheen kautta. Mutta kohta voi käydä niin, että nuokin vastaukset viedään, kun työtoveri loukkaantuu vakavasti onnettomuudessa tai lääkäri sanoo, että kasvaimen mahdollisuus on olemassa – tutkimuksia pitää jatkaa.

 

Siitä miten elämä ja kaikki olevainen alkoi on jännittäviä ja hauskojakin olettamuksia. Perimmäinen kysymys on: Onko kaikki sattumaa vai suunnitelmaa? Ennekuin pätevästi todistetaan kristitty vastaa: ”Alussa Jumala loi taivaan ja maan.” (1.Moos.1:1) Suunnitelma on ja suunnittelija on.

 

Moni joutuu päivittäin kysymään: Mistä tänään elän? Kaikki joutuvat kysymään: Miksi elän? Mikä on elämän tarkoitus? Joku on sanonut: ”Ihminen vailla elämän tarkoitusta ja sisältöä on kuin arvokkaan näköinen nahkaselkäinen kirja, josta sivut puuttuvat. Sisin on tyhjä. Tyhjä ei paljon paina, mutta jos tyhjyys on ihmisen sisällä, se painaa raskaasti.”

 

Jaakko Rainerma
pastori