Skip to content

Blogi

Pieniä ihmeitä!

Kevät rientää vauhdilla eteenpäin, mutta lämpimät kelit antavat odotuttaa. Vaikka niin kovasti jo odotamme kesää ja toivomme lämpöä, niin pysähtykäämme hetkeksi katsomaan tarkemmin kevään ihmeitä. Taivaan Isä on luonut monia ihmeitä, jotka saatamme ohittaa itsestäänselvyyksinä.  

 

Aamulla jo varhain alkaa pihalta kuulua kevätkonsertin parhaat palat. Mustarastas vetää komean soolon ja muut kevääseen heränneet linnut jatkavat täysin rinnoin taustakuorona omaa lauluaan. Nouseva aurinko lämmittää puiden silmuja, jotka ovat valmiina puhkeamaan kesään, värjäämään metsät ja mäet heleään vihreään sävyyn.

 

Pienet keltaiset leskenlehdet peittävät alleen ojanpielien harmauden ja monessa kohden saa kulkea oikeassa kultakujassa. Sinivuokkojen täyttämät lehtometsät ”aaltoilevat” violetin ja sinisen sävyissä.  Krookukset työntävät terhakkana päänsä kukkapenkistä. Auringossa aukeavat kukat loistavat keltaista, violettia ja valkoista. Kukkapenkki on pukeutunut juhlapukuun.

 

Sitruunaperhonen lentää poukkoillen. Se on varmasti juuri lähtenyt liikkeelle kotelostaan, sillä se etenee kuin tanssien kevään riemua.  Lokki rääkäisee jossain kaukaisuudessa, juuri ennen kuin se syöksyy saalistamaan hopeaselkäistä särkeä.

 

Lapset huutavat riemusta nähdessään punatakkisen mustin pilkuin varustetun leppäkertun. Metsäkyyhky pariskunta istuu rinta rinnan kuusen oksalla ja pitää omaa lauluhetkeään huhuilemalla hämärtyvässä kevätillassa. Pörriäiset hakeutuvat vielä illan viimeiseen auringon juovaan lämmittelemään ennen kuin pujahtavat puun koloon viettämään yötä.

 

Meren jäät ovat jo seilanneet pois lahdista ja pohjukoista. Joutsen taivuttelee pitkää kaulaansa ja pörhistelee uljaana sulkiaan. Tuuli puhaltaa nenään suolaisen meren ja mudan tuoksua. Ah, ilmassa on vapauden ja juhlan tuntua. Luomakunta jakaa lahjojaan. Kaikki saavat oman osansa ja ylikin. Katso nyt kohti kesää, unohtamatta yhtään kukkasta ja linnun pesää.

 

Johanna Salonen

lapsityönohjaaja