Skip to content

Blogi

Raision seurakunta osallistuu energiansäästöviikolle!

Energiansäästöviikon maanantain teemana on lämmitys. Energiansäästöviikko kehottaa suomalaisia valitsemaan vähintään yhden konkreettisen toimenpiteen, joka auttaa säästämään energiaa arjessa. 

 

Vinkkejä arjen energiansäästöön!

 

1. Puhdista ilmalämpöpumpun suodatin mielellään kerran kuukaudessa, mutta ainakin näin lämmityskauden alkajaisiksi. Useimmiten homma hoituu kätevästi imurilla, eikä suodatintakaan tarvitse välttämättä irrottaa. Näin varmistat, että saat parhaan mahdollisen tehon ja hyötysuhteen laitteesta ja ilmanlaatu pysyy mahdollisimman hyvänä.

 

2. Ajoita patterijärjestelmän tarkastus lämmityskauden alkuun – vältyt viluisilta yllätyksiltä säiden jäähtyessä. Varmista, että patterijärjestelmän on riittävä vedenpaine. Pientalossa asukas huolehtii pattereiden ilmaamisesta itse, taloyhtiöissä työ kannattaa teettää huoltomiehellä kerralla kuntoon. Ilmaustarpeen kavaltavat loriseva ääni pattereissa ja jatkuva lämpötilaero patterin ylä- ja alapinnassa.

 

3. Toimiiko patteritermostaatti? Se huolehtii siitä, että huoneessa on juuri oikea lämpötila. Älä peitä termostaattia ja patteria paksuilla verhoilla tai huonekaluilla, jolloin termostaatti ei aisti huoneen todellista lämpötilaa vaan lämpö jää hautumaan patterin viereen.

 

4. Tiivistä ikkunat ja parvekkeen ovet, jotta lämpö ei karkaa harakoille – viluvarpaat kiittävät. Samalla vedon tunne vähenee ja ikkuna- ja ovirakenteet pysyvät pitempään hyvässä kunnossa.

 

5. Sytytä puut tulisijassa ja vietä lämmin iltahetki. Hyvä tulisija varaa lämpöä ja luovuttaa sitä tasaisesti.

 

www.energiansaastoviikko.fi