Skip to content

Blogi

Rauhaa teille

Kännyköiden herätystoiminnot piipittävät, soivat ja tärisevät ympäri taloa. Miksei kukaan reagoi niihin mitenkään? Ainakaan niin kuin pitäisi. Paineet alkavat nousta jo varhain aamulla ja huuto, varsinkin alakertaan, raikuu mahtavasti: ”HERÄTYS! Nouse ylös, ei yhtään torkkua enää!”

 

Kun viisitoistavuotiaan saa ylös sängystä, ollaan jo hänen kohdallaan voiton puolella. Mutta kolmasluokkalainen, nousee kyllä itse, mutta lösähtää sohvalle katselemaan televisiota ja odottamaan viiden tähden palvelua: ”Äitii! Teetkö sitä leipää?”

 

Tunnollinen seitsemäsluokkalainen olisi kunnossa ajoissa, mutta alkaa hermostua siksi, että äiti on vielä tukka pystyssä, vaaleanpunaiset karvatöppöset mukavasti jalassa. Onneksi mies on keittänyt kahvin valmiiksi ennen töihinlähtöään.

 

Matkaan lähdetään sitten hiukan liian täpärästi niin, että paine nousee entisestään. Viisitoistavuotias menee edelleen mopolla, vuodenajasta välittämättä. Kelihän on reilusti plussan puolella. Vai onko? Onko siellä liian liukasta? Pääseekö poika ehjänä perille? Apua! Anna Herra enkeleitä varjelemaan. Tänä iltana laitetaan kyllä mopo talviteloille.

 

Koulun ja töiden jälkeen alkaa uusi kierros: ruoanlaitto, läksyt ja harrastukset. Yhteinen aika menee touhottaessa tukkaputkella sinne ja tänne. Mistä löytyisi aikaa rauhoittumiselle ja yhdessäololle?

 

Kaipaan rauhaa. Jeesus sanoo jättävänsä rauhan omilleen, mutta ei niin kuin maailma antaa.

 

Kotien rukouskirjasta löysin yllättävän ja vähän häiritsevänkin rukouksen:

 

TULE, HERRA

Älä hymyile ja sano että jo olet kanssamme. On miljoonia jotka eivät tunne Sinua ja me jotka tunnemme – Mitä eroa siinä on? Mitä merkitystä sinun läsnäolollasi on, jos meidän elämämme ei muutu?

 

Muuta elämämme, ravistele omahyväisyyttämme. Tee sanasi lihaksi meidän lihastamme, vereksi meidän verestämme, elämämme tarkoitukseksi.

 

Ota pois puhtaan omantunnon rauha. Ahdista pois mukavuutemme, ole hankala. Vain sillä tavalla tehdään toinen rauha, Sinun rauhasi. Aamen.

 

Anna Ojala

diakoniatyöntekijä