Skip to content

Blogi

Taivas on auki!

Taas iso joukko noin 15-vuotiaita nuoria kävi rippikoulun leirijakson kesän aikana. Seurakunta tavoittaa tämän työmuodon kautta ison osan vuorossa olevasta ikäluokasta. Työntekijänäkökulmasta katsottuna olemme perustyön äärellä ja tavoitettu joukko on valtava.

 

Ennen leirijaksolle lähtöä mietin monesti, että taas mennään leirille. Saman tien on mielessäni ajatus siitä, että saan opettaa noin viikon ajan Raamattua. Voiko olla tärkeämpää?

 

Nuorten kanssa leirillä luemme Raamattua – jokainen omaansa – teemme siihen merkintöjä ja taas etsimme uuden kohdan. Leirin lopulla on hieno huomata, kuinka nuoret löytävät annetut Raamatun kohdat nopeasti. Toivottavasti, ja sitä rukoillen, Raamattu on tullut tutummaksi.

 

Leirillä joku nuorista totesi Kymmentä käskyä koskevalla oppitunnilla: ”Eihän kukaan pysty noita noudattamaan!” Nuori mies osui aivan oikeaan. Jumalan laki osoittaa meille sen, että olemme syntisiä.

 

Synnistäkin leirillä puhuimme ja siitä kuinka se on meissä kaikissa – asiana, joka erottaa ja vie meitä kauemmas Jumalasta ja lähimmäisestä. Luimme Raamatusta kohdan, jossa sanotaan, että synnin palkka on kuolema – iankaikkinen ero Jumalasta.

 

Jatkoimme Raamatun lukua ja totesimme alleviivaten sen, että syntiimme on apu. Tuo apu tuli Jumalalta, joka lähetti Poikansa Jeesuksen maailmaan. Jeesus kuoli puolestamme syntiemme tähden ja voitti kuoleman vallan. Hauta oli tyhjä!

 

Jeesuksen risti on meille siltana takaisin Jumalan luokse sen kuilun yli, jonka synti aiheuttaa. Tie – ristitie – on auki iankaikkiseen elämään Jumalan yhteydessä. Taivas on auki!

 

Jaakko Rainerma
pastori