Skip to content

Blogi

Uusi alku

Uusi alku voi olla iloinen tai pelottava asia. Tai ehkä terve sekoitus molempia. Pääsin aloittamaan perjantaina, kirkkoherran 60-vuotisjuhlapäivänä, diakoniatyössä Päivin sijaisena ja odotin uutta työtä sekä innostuneena että hieman jännittyneenä. Pelko ja jännitys olivat ainakin turhaa, sillä vastaanotto oli todella hyvä.

 

Uusi tilanne, uusi alku, on aina uusi eikä siihen voi oikein valmistautua. Täytyy olla mieli avoinna liikenteessä ja luottaa taivaan Isän varjelukseen.

 

Viikonloppuna ollut pyhäinpäiväkin voi monella merkitä uutta alkua. Pyhäinpäivänä muistetaan jo taivaaseen siirtyneitä, sytytetään kynttilä läheisen muistoksi ja käydään haudalla. Kuolema ei ole koskaan helppo aihe, eikä suru koskaan lopu vaikka se voi ajan saatossa helpottaa. Pyhäinpäivä on hyvä hetki seisahtua, muistella lähimmäistä ja sitä muutosta, uutta alkua, mitä kuolemasta seurasi. On tärkeää antaa surulle ja muistoille tilaa, jotta voi aloittaa oman uuden alkunsa ja jatkaa elämää, vaikka joku siitä rinnalta puuttuukin.

 

Uskon, että Jumalan suojan lisäksi Hän on lähettänyt meille enkeleitä turvaksi. Enkelit katsovat meidän peräämme ja voimme luottaa, että uudessa tilanteessakin enkeli on meidän tukenamme ja turvanamme. Joskus on myös hyvä katsoa tarkkaan ja huomata, että meitä jokaista vastaan voi tulla enkeli ihan arjessakin. Se voi olla perheenjäsen, ystävä, tuttu... Hyvät teot voivat tehdä meistä jokaisesta jonkun ihmisen arkienkelin.

 

Minulla ainakin on vahva tunne siitä, että enkelit katsovat perääni ja Jumala johdattaa minua eteenpäin. Lyhyt työurani on ollut johdatusta aina seuraavasta sijaisuudesta seuraavaan. Uusia alkuja minulla on ollut monta ja ainakin työuran puolella jokainen niistä on ollut iloinen asia. Ensimmäisen sijaisuuteni loppuessa Turussa, sain sieltä muistoksi Seppo Laakson toimittaman kirjan Rukouksia hiljaisuudessa. Haluankin jakaa tästä muistoksi saadusta kirjasta yhden rukouksen, mikä kantaa uusien alkujen läpi:

 

Jumalani,

sinuun minä turvaan nyt ja aina.

Tänään huomaan,

että vain sinun läsnäolosi ja rakkautesi

on saattanut minut läpi kaiken sen,

mitä olen kuluneena vuotena kokenut.

Anna minun ottaa läsnäolosi voimakseni

myös uuteen, alkavaan vuoteen.

Anna minun kaikessa säilyttää sisäinen hiljaisuus,

niin että toivoni sinuun voisi vahvistua

ja voisin nähdä sinun läsnäolosi ja johdatuksesi kaikessa siinä,

minkä annat tapahtua elämässäni,

rakkaitteni ja koko maailmasi edessä

- Olavi Heino (Rukouksia hiljaisuudessa)

 

Mia Piiparinen
vs. diakoniatyöntekijä